Junckers lancerer DGNB certificeringspakke

11.05.2020

Herunder miljøvaredeklaration som bidrager med point til en DGNB certificering.

Hos Junckers har det altid været naturligt at arbejde med bæredygtighed, og vi tager nu endnu et skridt i denne retning med lancering af en DGNB-dokumentationspakke sammen med en EPD. Det gør det let for DGNB-auditorer og konsulenter at vurdere, hvordan Junckers specifikt bidrager inden for de kriterier, der vægter i DGNB.

Junckers massive trægulve – vejen til en DGNB certificering

Hos Junckers ser vi en stigende interesse for bæredygtigt byggeri, fordi flere og flere bygherrer og rådgivere vælger at få deres bygning DGNB-certificeret og dette med god grund. I ’Green Market Study’ fra 2017 har Rambøll indsamlet svar fra næsten 400 nordiske ejendoms- og bygningseksperter. Hele 90 procent af de adspurgte anser bæredygtighed som nødvendigt for, at et projekt bliver en succes.

I samarbejde med Rambøll har Junckers derfor valgt at få udarbejdet en DGNB dokumentationspakke og en miljøvaredeklaration (EPD), der præcist viser, hvordan vores trægulve bidrager positivt til relevante DGNB kriterier. Vi ved fra rådgivere, bygherrer og arkitekter, hvor vigtigt det er med transparens og sporbarhed i forhold til materialer. Med dette tiltag kan vi nu stille viden til rådighed, der giver en let og overskuelig indsigt i vores produkter.

Opgørelsen viser, at Junckers massive trægulve har indflydelse på 62,2 %  af 100 mulige point i DGNB-certificering af et byggeri. Vores massive trægulve udmærker sig ved at have en miljøvaredeklaration (EPD), som evaluerer miljøpåvirkninger i produktets livscyklus, hvilket så vidt vides, ingen andre trægulvproducenter har fået udarbejdet.

EPD’en er i sig selv pointgivende

Vi har valgt at få udarbejdet en miljøvaredeklaration (EPD) for henholdsvis massive parketgulve og plankegulve. Grundlaget for Junckers EPD’er en livscyklusvurdering, der fokuserer på miljøpåvirkninger i et forløb fra vugge til port og dokumenterer bl.a. CO2 aftryk, forbrug af energiressourcer samt affaldsstrømme. Denne deklaration bidrager i høj grad med  point til en DGNB certificering.

Begge EPD’er er af COWI A/S tredjepartsverificeret iht. ISO 14025.

Du kan finde Junckers EPD’er her

Junckers EPD'er

DGNB står for ’Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen’ og udspringer af en tysk bæredygtighedscertificering for bygninger.

En bygning kan opnå DGNB-certificering på sølv-, guld eller platinniveau.

Læs mere om Junckers og DGNB-certificering her:

DGNB

Tilbage

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf