Sådan plejer du dit trægulv

Den rigtige gulvpleje betyder, at du kan holde dit Junckers trægulv pænt med en minimal indsats. Det vigtigste råd er at sørge for, trægulvet altid er godt beskyttet af en slidstærk overfladebehandling.

PLEJE OG GENOPFRISKNING AF ET LAKERET TRÆGULV

Et lakeret trægulv behøver sjældent ny lak ved almindelig brug, men over tid kan der opstå småridser i overfladen. I de tilfælde kan du give gulvet en genopfriskning ved at genlakere det. Først skal overfladen have et let mellemslib, der sikrer, at den nye lak hæfter ordentligt på den oprindelige lak. Herefter kan du give gulvet en enkelt overlakering.

Er lakoverfladen slidt ned til rent træ, skal gulvet fuldslibes og lakeres med 3 lag lak. Læs mere om fuldafslibning her.

GENLAKERING - SÅDAN GØR DU

Før du går i gang skal du have: En polermaskine, slibenet korn 150-180, Junckers GulvRens og Junckers Gulvlak, vandbaseret.

 • Før lakering afvaskes gulvet grundigt med Junckers GulvRens.
 • Slib omhyggeligt med korn 150-180.
 • Slibestøvet fjernes ved støvsugning og gulvet aftørres med en klud hårdt opvredet i rent vand.
 • Omrør lakken grundigt.
 • Brug en rullespand, og fordel lakken med en lakrulle med rolige bevægelser i bræddernes længderetning. Hvis du er for hurtig eller trykker for hårdt, kan der dannes luftbobler i lakken.
 • Gulvet vil være tørt og klar til let trafik efter 4 timer, men lad være med at dække gulvet med tæpper eller måtter før lakken er fuldt hærdet efter 3 døgn.
 • Inden en genlakering på hele gulvet er et godt råd at prøvelakere et lille stykke gulv – for eksempel bag en dør. Efter 24 timer, kan du skrabe med kanten af en mønt, og på den måde tjekke, om vedhæftningen er god. Hvis ikke, skal gulvet fuldslibes.

Læs mere om produkterne her

BEMÆRK!
JUNCKERS GULVLAK VANDBASERET KAN IKKE ANVENDES PÅ UV-BEHANDLEDE TRÆGULVE. 
ER DU I TVIVL OM DIT GULV ER UV-BEHANDLET – SPØRG DIN GULVPRODUCENT.

PLEJE OG GENOPFRISKNING AF ET OLIERET TRÆGULV

Et olieret trægulv kræver lidt mere pleje end et lakeret gulv. Hvis den olierede overflade er intakt, det vil sige at overfladen ikke er slidt ned til rent træ, kan gulvet få en hurtigtørrende vedligeholdelsesolie en til to gange om året. Hvis du straks efter lægning starter med at påføre Junckers OliePleje på hele gulvet, kan du efterfølgende pletbehandle dit olierede trægulv, hvis der er områder, der er blevet mere slidt end andre.

OLIEPLEJE - SÅDAN GØR DU

 • Vask gulvet grundigt med Junckers GulvSæbe.
 • Påfør et tyndt lag OliePleje med moppe eller microfiberklud.
 • Lad gulvet tørre i 30-60 minutter.
 • Poler efter med en fnugfri klud.

Læs mere om produktet her

 

MIT GULV ER SLIDT NED TIL RENT TRÆ

Er den oprindelige oliebarriere på et olieret trægulv slidt igennem, er det bedst at slibe gulvet ned til rent træ og give det en ny grundoliering. Til dette formål skal du anvende Junckers GulvOlie.

Læs mere om produktet her 

 

SE HVOR DU KAN KØBE JUNCKERS TRÆPLEJEPRODUKTER

Find forhandler her

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf