Massive trægulve og livscyklus-omkostninger

Når du vælger nyt gulv, er det vigtigt at kende gulvets forventede levetid samt udgifter til rengøring og vedligeholdelse. Vores erfaring er, at en dokumenteret bæredygtig totaløkonomi er afgørende i helhedsperspektivet for en gulvinvestering.

Et massivt trægulv fra Junckers har en usædvanlig lang levetid. Det er fordi vores massive gulve kan slibes og genlakeres eller genolieres mange gange, hvilket omkostningsmæssigt er meget fordelagtigt sammenlignet med konkurrerende gulvprodukter.

ANSKAFFELSESOMKOSTNINGER

Gulvets anskaffelsesomkostninger vil afhænge af, hvilket system du vælger.

Alle Junckers løsninger til sportsgulve er fremstillet i overensstemmelse med den europæiske sportsnorm EN 14904, men afviger i forhold til konstruktionshøjde og performance. egenskaber.

Øvrige systemer til bolig og erhverv opfylder det til enhver tid gældende bygningsreglement og kan installeres enten som flydende gulv med Junckers Bøjle-system, som selvbærende sømmet til strøer eller som en lim-løsning.

VEDLIGEHOLDELSESOMKOSTNINGER
DAGLIG RENGØRING

Junckers gulve er nemme at vedligeholde. Den daglige rengøring kan klares med en fejning eller støvsugning evt. suppleret med en gulvvask med en opvredet klud eller moppe. Junckers gulve kræver ikke særlige vaske- eller pudsemidler.

LET GENOPFRISKNING

Nogle trægulvproducenter hævder, at deres gulve ikke kræver genlakering eller oliering. Det passer ikke. Ved brug vil ethvert trægulv slides og få ridser og vil derfor over tid behøve en let genopfriskning.

På billige trægulve ses ofte en overfladebehandling i så dårlig en kvalitet, at gulvet med meget hyppige intervaller behøver genlakering eller oliering. Junckers anvender egenproducerede kvalitetslakker og olier, hvilket sparer brugeren både tid og penge i længden.

Det er derfor ikke usædvanligt at se sportshaller med Junckers gulve, der er 50-60 år gamle.

FULDAFSLIBNING OG GENLAKERING

Et massivt 22 mm Junckers gulv kan fuldafslibes mellem otte og ti gange i løbet af sin levetid.

Med Junckers slidstærke lakker er perioden mellem slibningerne typisk meget lang. Når et syntetisk gulv eller et lamel gulv når enden af sit liv, er et massivt trægulv fra Junckers normalt kun nået dertil, hvor det skal slibes for første gang.

Et Junckers gulv bevarer sin styrke, selv når slibningen når ned i parketgulvets svalehale. Efter 10 til 15 års brug vil mange konkurrerende gulve begynde at miste styrke. Mange af disse gulve kan kun slibes to gange i deres levetid.

Som eksempel ser vi typisk, at et Junckers gulv i en sportshal fuldafslibes og genlakeres ca. hvert 15. år.

GENBRUG

Junckers massive trægulve er 100 % genanvendelige og CO2-neutrale, og der vil ikke være problemer med genbrug og bortskaffelse.

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf