Anbefalinger til lakering, oliering og rengøring for virksomheder

Lak eller olie på trægulve

Erhverv, Plejehjem & Hospitaler

Når der skal tages stilling til, om et massivt trægulv skal overfladebehandles med lak eller olie, handler det ikke så meget om slidstyrke, men mere om muligheden for fri og uhindret tilgængelighed i kortere eller længere perioder, når gulvet skal vedligeholdes.

Lak og Olie er slidstærke løsninger

Både lak og olie er slidstærke og holdbare løsninger. Derfor er det svaret på nogle få spørgsmål vedrørende langsigtet vedligeholdelse, der er afgørende for valg af løsning.

Tre spørgsmål til vedligeholdelse

  • Hvor ofte er det muligt at friholde gulvet for trafik i en kortere eller længere periode
  • Hvor mange timer eller dage af gangen, er det muligt at friholde gulvet for trafik
  • Hvor svært er det, at arrangere at man uhindret af inventar kan komme til overfladen.

Når svaret på disse spørgsmål er afklaret, kan det besluttes, hvilken løsning, der passer bedst til byggeriet.

HVOR OFTE BØR ET TRÆGULV VEDLIGEHOLDES

Intervallerne for vedligeholdelse vil altid være afhængig af slid, men i oversigten nedenfor finder du nogle generelle anbefalinger for lakerede og olierede trægulve med meget stort slid.

LANGSIGTET VEDLIGEHOLDELSE

LAKEREDE TRÆGULVE

OLIEREDE TRÆGULVE

FØR IBRUGTAGNING
Ingen opgaver

FØR IBRUGTAGNING
Et olieret gulv, der hyppigt rengøres eller udsættes for væskespild anbefales et ekstra beskyttende lag oliepleje. Oliepleje skal tørre i 30-60 minutter, før gulvet er klar til let trafik og er fuldt hærdet efter 24 timer.

MED CA. 6 MÅNEDERS INTERVAL
Tilsyn og dybderengøring for modvirkning af glatte gulve.

MED CA. 6 MÅNEDERS INTERVAL
Tilsyn og påføring af oliepleje på hele arealet. Oliepleje skal tørre i 30-60 minutter, før gulvet er klar til let trafik og er fuldt hærdet efter 24 timer. Samme olie kan anvendes til pletvis vedligeholdelse på udsatte arealer.

MED 12 - 18 MÅNEDERS INTERVAL
(for optimal vedligehold)

Let mellemslibning af hele overfladen og påføring af et lag gulvlak. Gulvlakken skal tørre i ca. 8 timers før gulvet er klar til let trafik og er fuldt hærdet efter ca. 72 timer.

MED CA. 2 ÅRS INTERVAL
Let mellemslibning af hele overfladen og påføring et lag gulvolie. Gulvolien skal tørre i ca. 24 timer, før gulvet er klar til let trafik og er fuldt hærdet efter ca. 72 timer.

MED 8 – 10 ÅRS INTERVAL
Gennemgang af ovefladen for evt. udførsel af mindre overfladereparationer. Afslibning af gulvet til rent træ samt relakering med 1 lag grundlak og 2 lag top-lak. Denne renovering kræver fri tilgang til gulvoverfladen i ca. 48 timer.

MED 8 – 10 ÅRS INTERVAL
Gennemgang af ovefladen for evt. udførsel af mindre overfladereparationer. Let mellemslibning af hele overfladen og påføring et lag gulvolie. Denne renovering kræver fri tilgang til gulvoverfladen i ca. 24 timer.

DAGLIG RENGØRING

I det daglige er det kun nødvendigt at støvsuge, feje eller aftørre gulvet med en klud eller moppe hårdt opvredet i rent vand. Hvis overfladen er meget snavset, anbefales det at tilsætte Junckers Gulvsæbe til vaskevandet. På større arealer kan der med fordel anvendes en gulvvaskemaskine. Denne anvisning gælder for både olierede og lakerede trægulve.

VORES KUNDERS ERFARINGER

Grundlæggende skal man kunne tilgå et olieret gulv lidt oftere end et lakeret, men til gengæld er det hurtigt at vedligeholde.

Nedenfor finder du nogle eksempler på vores kunders erfaringer.

BUTIKKER & MUSEER

Olie fungerer rigtig godt i butikker og musser, hvor der ofte er ret stort slid i gangarealer. Efter lukketid kan man let friske gulvet op med en oliepleje og næste dag er overfladen klar til brug igen.

PLEJEHJEM OG HOSPITALER

Lak fungerer rigtig godt på institutioner og hospitaler. En lak har højere vandresistens end olie og da der aldrig er helt lukket i den type institutioner, kan man ikke drage fordel af en hurtigtørrende oliepleje.

BARER OG RESTAURANTER

Vi har kunder som foretrækker begge løsninger til dette formål. Nogle kunder vælger olie, fordi gulvet hurtigt kan genopfriskes efter lukketid og andre vælger lak fordi man ikke ønsker at vedligeholde så ofte.

LUFTHAVNE

I lufthavne fungerer en olieløsning rigtig godt. Der er typisk tale om store let tilgængelige arealer, som om natten nogenlunde kan friholdes for trafik. Derfor kan man drage fordel af en hurtigtørrende oliepleje.

Lad os kontakte dig

* skal udfyldes
Jeg ønsker *
keyboard_arrow_uppicture_as_pdf