CERTICERET TRÆ

PEFC & FSC®

CERTIFICERET TRÆ – PEFC OG FSC®

Omkring 2/3 af virksomhedens indkøb af råtræskævler kommer fra certificerede skove i Danmark, Tyskland, Polen og Sverige. Skovene er certificeret efter de internationalt anerkendte certificeringsordninger FSC® og PEFC. Generelt arbejder Junckers bevidst og aktivt på at øge andelen af certificeret råtræ.

Resten af kævlerne kommer fra ikke-certificerede skove i de samme lande, hvor den nationale lovgivning dog i sig selv sikrer en lovlig og fornuftig skovdrift.

Siden 2006 har Junckers været CoC-certificeret (CoC = Chain of Custody) og kan derfor sælge produkter certificeret i henhold til PEFC ordningen (SA-PEFC/COC-007649), og siden 2010 også i henhold til FSC® ordningen (SA-COC-007649).

For handelsvarerne, som i dag udgør under 5 % af Junckers omsætning og købes globalt, har vi en målsætning om at øge andelen af leverandører, som er certificerede.

DGNB & EPD'er - Bæredygtigt byggeri

Hos Junckers har det altid været naturligt at arbejde med bæredygtighed og vi har nu taget endnu et skridt i kortlægningen af, hvordan vores trægulve påvirker miljø, indeklima, brugervenlighed og driftsøkonomi i et byggeri, der skal DGNB certificeres.

I samarbejde med Rambøll har vi udarbejdet af en miljøvaredeklaration (EPD) som en del af en komplet dokumentationspakke, der præcist viser hvordan vores trægulve bidrager positivt til relevante DGNB kriterier.

Læs mere om DGNB & EPD'er

CERTIFIKATER OG BYGGEORDNINGER

Selvom Junckers altid har været forud for sin tid mht. miljøpleje, er det ikke nok bare at have de rigtige virksomhedspolitikker og -praksisser. Vi er bevidste om nødvendigheden af at stille uafhængige beviser til rådighed for kunder og designere. Vi har opnået uafhængig akkreditering fra en række internationale ordninger, inkl. FSC®, PEFC og ISO 14001. Vi har også haft uafhængige produkttests foretaget for VOCs (volatile organic compounds) og vores produkters effekt på indeklima under CDPH (california department of public health) standarder og den Danske Indeklimamærknings-ordning og har gennemført EPD’er (Environmental Product Declarations) for vores gulve. Disse certifikater er et vigtigt værktøj for designere, der designer bygninger i henhold til de høje miljøstandarder, der kræves under BREEAM, LEED, WELL og DGNB ordninger. 


VI SAMARBEJDER MED NATUREN

 

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf