Junckers | a:gain

Gulvdesign baseret på overskudstræ

Unik gulvløsning baseret på overskudstræ fra Junckers gulvproduktion

Nyt strategisk partnerskab vil mindske klimaaftryk og fremme cirkulært byggeri

Junckers A/S indgår strategisk samarbejde med a:gain, som udvikler affaldsbaserede byggematerialer og interiørløsninger tilgængelig i stor skala. Drivkraften bag partnerskabet er et ønske om at fremme cirkulært byggeri i en sektor berygtet for sit ressourceforbrug. I fællesskab skaber de to virksomheder løsninger baseret på overskudstræ, med det formål at gøre det lettere for arkitekter, designere og udviklere at vælge gulve, som udnytter størstedelen af det anvendte råmateriale. 

Ansvarlig brug af naturens ressourcer er en del af Junckers DNA. Siden 1930, og længe før global opvarmning blev en udfordring, har virksomheden fokuseret på bæredygtig skovdrift og optimale måder at bruge og bevare træ. Det er afgørende for Junckers, at intet går til spilde i produktionen af gulve. Overskudstræ omdannes blandt andet til energi, der forsyner fabrikken og det offentlige net. Junckers arbejder kontinuerligt på initiativer, der aflaster klimaet og samarbejdet med a:gain er endnu et grønt skridt på vejen.

 

Upcyclet Parketgulv

 

 

Funderø - Eg & Ask

Klassisk Dansk Mix af overskudsparket

Besøg a:gain for mere produktinformation

Funderø - Bøg & Ahorn

Klassisk Court Mix af overskudsparket

Besøg a:gain for mere produktinformation


Tankerne bag produkterne

Funderø Parketgulv giver det traditionelle parketgulv en moderne og miljøvenlig opdatering. Uden at gå på kompromis med kvaliteten, er Funderø designet med afsæt i overskudstræ fra JUNCKERS' gulvproduktion. Da JUNCKERS tilbyder en bred vifte af træsorter og finish, er de upcyclede produkter designet med blandinger af disse. Variationer i både materiale og finish giver hvert gulv et visuelt interessant look, uden at det fylder for meget i rummet. Et mix af træsorter adskiller Funderø fra andre løsninger på markedet og giver parketgulvene et unikt udseende.

Funderø har fået sit navn fra det danske ord 'funderet', som betyder etableret eller grundfæstet. Det er et nik til det simple faktum, at et gulv danner en base i ethvert rum og derfor er en vital del af, hvordan rummet opleves.

 

Læs mere om partnerskabet mellem Junckers | a:gain

Pressemeddelelse

 

Niels Clement, Nordic Sales Manager

“Junckers praktiserer nul ressourcespild og ønsker at fremme bæredygtigt byggeri. Et værdisæt som vi deler med a:gain, hvorfor det ikke var en svær beslutning at indgå samarbejde om udvikling af nye designløsninger baseret på overskudstræ fra vores øvrige produktion af massive trægulve. Begge virksomheder ønsker at udnytte spildprodukter, hvilket giver god synergi for et fremtidigt partnerskab, hvor vi i fællesskab kan udvikle koncepter til projekter med fokus på bæredygtighed.”

 

 

Thomas Nygaard Hamann, CEO a:gain

“Vi har store forventninger til vores fremtidige samarbejde med Junckers. De bringer mange års værdifuld udvikling og erfaring til bordet, mens vi som eksperter i at skabe skalerbare upcyclede produkter til den professionelle byggeindustri, kan bidrage med nye muligheder til den eksisterende industri. Hvis vi skal finde nye innovative løsninger, der kan løse de klimaudfordringer vi står overfor, er eneste vej frem dialog på tværs af firmaer og kompetencer. Vores strategiske samarbejde med Junckers er et godt eksempel på netop det.”

 


Junckers støtter og samarbejder med naturen

 

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf