FOKUS PÅ DIT HELBRED OG MILJØET

INDEKLIMA

Indeklimamærket

Junckers har et bredt sortiment af trægulve og træplejeprodukter, som er Indeklimamærket. Et indeklimamærket produkt har gennemgået omfattende prøvning for afgasning og lugt. Det sikrer, at der ikke er kemiske stoffer i gulvet eller produkterne, der negativt kan påvirke luftkvaliteten i rummet.

REACH

Desuden opfylder Junckers træplejeprodukter REACH (Registration, Evaluation, Authorisation and restriction of Chemicals). En EU lovgivning, der indeholder et ensartet regelsæt og fælles registrering af anvendte stoffer. Formålet med REACH er at sikre et højt beskyttelsesniveau for mennesker og miljø.

DOWNLOAD VORES INDEKLIMACERTIFIKATER

Træpleje

Lak til møbler og gulve

Olie til møbler, bordplader og gulve

Trægulve

Olierede trægulve

Lakerede trægulve

 

CERTIFIKATER OG BYGGEORDNINGER

Selvom Junckers altid har været forud for sin tid mht. miljøpleje, er det ikke nok bare at have de rigtige virksomhedspolitikker og -praksisser. Vi er bevidste om nødvendigheden af at stille uafhængige beviser til rådighed for kunder og designere. Vi har opnået uafhængig akkreditering fra en række internationale ordninger, inkl. FSC®, PEFC og ISO 14001. Vi har også haft uafhængige produkttests foretaget for VOCs (volatile organic compounds) og vores produkters effekt på indeklima under CDPH (california department of public health) standarder og den Danske Indeklimamærknings-ordning og har gennemført EPD’er (Environmental Product Declarations) for vores gulve. Disse certifikater er et vigtigt værktøj for designere, der designer bygninger i henhold til de høje miljøstandarder, der kræves under BREEAM, LEED, WELL og DGNB ordninger. 

Ændringer i Bygningsreglementet fra 2023 - Junckers har den dokumentation du skal bruge 

Byggeriet er en af de største klimasyndere, og det skyldes bl.a. det negative aftryk, som en lang række byggematerialer sætter. Træ er et nærliggende svar på udfordringen, og derfor bør træmaterialer spille en langt større rolle i byggeriet.  Fra den 1. januar 2023 indfases bygningsreglementets krav til bygningers klimaaftryk. De nye krav omfatter en grænseværdi for CO2-udledning i hele bygningens livscyklus. Det betyder, at der lægges loft over hvor mange klimagasser nybyggeri på over 1.000 kvadratmeter må udlede fra 2023, og fra 2025 udbredes loftet til nybyggeri generelt.

Junckers stiller uafhængige beviser til rådighed for kunder, arkitekter og entreprenører, som er lovkrav i bygningsreglementet. Du finder dem herunder og vi sidder altid klar med rådgivning, hvis du har spørgsmål til vores produkter eller certifikater og miljøvaredeklarationer.

Miljøvaredeklaration

Junckers har udarbejdet miljøvaredeklarationer (EPD), som vurderer miljøbelastningen af ​​vores massive trægulve.

EPD'er

Indeklimamærket

Junckers produkter har gennemgået omfattende prøvning for afgasning og lugt, så negativ påvirkning af indeklima undgås.

Indeklimamærket

Kontakt os for rådgivning

Bliv klogere på træets bæredygtige kvaliteter, og hvorfor det er vigtigt at bruge som byggemateriale.

Rådgivning


VI SAMARBEJDER MED NATUREN

 

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf