Ludbehandlet trægulv

Rengøring og pleje af ludbehandlede trægulve

Har du et ludbehandlet trægulv, vil det altid være overfladebehandlet med enten sæbe, lak eller olie. Hvordan du rengør og plejer dit ludbehandlede trægulv, afhænger af overfladebehandlingen.

Læs herunder hvordan du rengør og samtidig plejer dit ludbehandlede trægulv.

Derfor skal du rengøre og pleje dit ludbehandlet trægulv

Som alle andre trægulve, kræver et ludbehandlet trægulv også rengøring, så det bevarer sit flotte udseende og får en længere holdbarhed.

Korrekt rengøring og pleje bevarer dit trægulv flot og lyst.

 

Hvor tit skal jeg rengøre og pleje mit ludbehandlede trægulv?

Den nemme del af rengøringen foregår med en blød kost eller en støvsuger. Sørg for at mundstykket er med blød børste.

Ind imellem skal der også en gulvvask til. Når gulvet trænger til en vask, skal du kigge på hvilken overfladebehandling der er lagt ovenpå ludbehandlingen.

Hvordan rengør jeg mit ludbehandlede trægulv?

Hvordan du bedst rengør dit ludbehandlede trægulv, afhænger af hvilken overflade det har. Her kan du finde vejledning til rengøring af dit ludbehandlede trægulv. 

Mit gulv er behandlet med: 

junckers natursæbe

gulvlak

gulvolie

 

Hvordan plejer jeg mit ludbehandlede trægulv?

Hvordan du plejer dit ludbehandlede trægulv, afhænger af hvilken overflade det har. Her kan du finde vejledning til pleje af dit ludbehandlede trægulv. 

Mit gulv er behandlet med: 

Junckers natursæbe

gulvlak

gulvolie

 

Ludbehandling af ubehandlede trægulve

I skandinavien er vi glade for lyse gulve. Det har muligvis noget at gøre med et ønske om at skabe lys i de mørke vintermåneder samt at gøre med vores nordiske indretningsstil med lyse og luftige rum og en enkel stil. 

Læs her hvordan du behandler dit trægulv ved at slibe til rent træ og give det en helt ny ludbehandling.

ludbehandling af trægulve

Ofte stillede spørgsmål og tips til et ludbehandlet trægulv

Der er områder i din bolig hvor dit trægulv bliver udsat for slid. Det er i entréen, hvor man går ud og ind med sko, sidt, vand og sne, ligesom området omkring spisebordet bliver godt brugt hver dag.

Minimer det daglige slid i disse områder med at lægge en dørmåtte i entréen og gulvtæppe under spisebordet. Det minimerer det daglige slid.

Det kan ikke siges ofte nok. Brug filtpuder under dine møbler. Selvom du løfter stolen, når du sætter dig til bords, så er det ikke sikkert, at dine gæster eller børn gør – en stol, der trækkes henover et trægulv, vil højst sandsynlig efterlade ridser og blotte det åbne træ.

Rengøring af vedligehold af dit ludbehandlede trægulv, afhænger af toplaget. Tjek om dit gulv er overfladebehandlet med olie, lak eller sæbe, før du rengør dit trægulv. Der findes forskellige rengøringsprodukter til dit trægulv afhængig af toplaget.

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf