Olieret trægulv

Pleje af dit olierede trægulv

Et olieret trægulv er noget af det skønneste, du kan have i dit hjem. Et olieret trægulv kan holde sig smukt og bevare den flotte glød i mange år, hvis du plejer det på den rigtige måde. Læs herunder hvordan du plejer et olieret trægulv og forlænger gulvets levetid.

Anbefalede produkter til pleje af olierede gulve

Derfor skal du pleje dit olierede trægulv

Hvis du giver dit trægulv Junckers Plejeolie - også før du tager dit nye trægulv i brug:

  • Giver du trægulvet en ekstra beskyttelse, hvis du udfører hyppig rengøring med vand
  • Beskytter du trægulvet for mindre ridser, på især mørke træsorter
  • Kan du nøjes med efterfølgende at anvende Plejeolie til pletvis vedligeholdelse i f.eks. gangarealer og på særligt udsatte steder
  • Dit trægulv tørrer ikke ud

Hvornår skal jeg pleje mit olierede trægulv?

Dit olierede trægulv vil holde sig smukt og stærkt i længere tid hvis du plejer trægulvet med Junckers Plejeolie.

Hvis dit trægulv jævnligt bliver vasket med Junckers Oliesæbe, vil det typisk være nok at give Junckers Plejeolie 2-3 gange årligt.
Hvis dit trægulv ikke udsættes for hyppigt slid og vask kan én gang om året være nok.

Er dit trægulv først begyndt at udtørre eller er olien slidt af, kræver det en afslibning og en helt ny grundbehandling. Se her hvordan du olierer dit trægulv. 

Guide: Sådan plejer du dit olierede trægulv

Du kan bruge Junckers Plejeolie på hele trægulvet eller du kan nøjes med at pleje på særligt udsatte steder. Junckers Plejeolie er hurtigtørrende, således at gulvet er klar til let trafik efter 30-60 minutter. Plejeolie beskytter overfladen og sikrer at trægulvet fremstår med et ensartet udseende uden småridser og slidmærker.

Vær opmærksom på den eksisterende oliebehandling skal være intakt og foretaget med et af Junckers’ gulvolieprodukter.

Det skal du bruge før du går igang:

  • Junckers Trærens Inde, en spand med lunkent vand og en klud til rengøring
  • Junckers Plejeolie
  • En flad moppe med microfiberklud eller en gulvskrubbe med gulvklud
  • Støvsuger

2 | Foretag en let slibning

Foretag en let slibning med fint sandpapir korn 180-240. Alternativt kan anvendes en polermaskine med tilsvarende nylonrondel.

3 | Fjern slibestøv og rengør overfladen

Fjern slibestøv ved støvsugning og rengør overfladen med en klud hårdt opvredet i rent vand. 

Daglig rengøring af olierede trægulve

I det daglige er det kun nødvendigt at støvsuge, feje eller aftørre gulvet med en klud eller moppe hårdt opvredet i rent vand.

Er gulvet meget snavset, anbefales det at anvende Junckers Oliesæbe.

Rengøring af olieret trægulv

Oliering af trægulve

Er olien slidt af dit trægulv, kræver det en afslibning og helt ny grundbehandling med Junckers Gulvolie.

Oliering af trægulve

Ofte stillede spørgsmål og tips til et olieret trægulv

Trægulvets levetid afhænger af hvordan du behandler det. Hvis du sørger for at pleje dit trægulv jævnligt, vil det ikke være selve træet der bliver slidt, men derimod blot overfladebehandlingen.
Det betyder, at et trægulv i princippet kan holde i mange generationer, hvis du sørger for, at genopfriske det med GulvLak eller OliePleje med passende intervaller.

Vær opmærksom på at nogle steder i hjemmet er sliddet på gulvet større, og kræver derfor mere vedligehold. Områder hvor der er meget trafik, som entre og køkken, slides typisk hurtigere end stue og soveværelse. Er der husdyr og børn i hjemmet, slides gulvet også lidt ekstra.

For at gulvets levetid skal blive så lang som muligt, må det ikke udsættes for overdreven brug af vand eller unaturlig høj luftfugtighed.

Den daglige rengøring er simpel.

Du behøver kun støvsuge, feje eller aftørre trægulvet med en klud eller moppe hårdt opvredet i vand. Brug så lidt vand som muligt. For meget vand kan skade dit gulv.

Anvend sæber og plejemidler, der er egnede til olierede trægulve. Brug af de forkerte rengøringsmidler kan skade gulvet.

Hvis trægulvet har fået et gråligt skær selvom det lige er blevet vasket, så kan det skyldes, at du ved vask skylder kluden op i vand, der allerede er beskidt. På den måde spreder du skidtet ud over hele trægulvet, som så får et gråligt skær.

Vi anbefaler derfor du anvender to spande, når du vasker dit trægulv. En spand med rent sæbevand og en spand med til at vride den beskidte klud op i.

 

Der er områder i din bolig hvor dit trægulv bliver udsat for slid. Det er i entréen, hvor man går ud og ind med sko, sidt, vand og sne, ligesom området omkring spisebordet bliver godt brugt hver dag.

Minimer det daglige slid i disse områder med at lægge en dørmåtte i entréen og gulvtæppe under spisebordet. Det minimerer det daglige slid.

Det kan ikke siges ofte nok. Brug filtpuder under dine møbler. Selvom du løfter stolen, når du sætter dig til bords, så er det ikke sikkert, at dine gæster eller børn gør – en stol, der trækkes henover et trægulv, vil højst sandsynlig efterlade ridser og blotte det åbne træ.

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf