Olieret trægulv

Daglig rengøring af et olieret trægulv

Småsten eller andet snavs, der er slæbt ind udefra eller tabt på dit olierede trægulv, kan hurtigt skabe ridser i dine trægulve. Derfor er det en god ide at feje eller støvsuge gulvet efter behov. Det behøver selvfølgeligt ikke være dagligt, medmindre der slæbes rigtig meget snavs med ind på trægulvet. Læs herunder hvordan du rengør dine trægulve.

Anbefalede produkter til rengøring af olierede gulve

Derfor skal du vaske dit olierede trægulv med Oliesæbe

Vil du holde dine trægulve flotte i mange år kan du med den rette rengøring:

  • Beskytte trægulvet for mindre ridser, på især mørke træsorter
  • Undgå at dit trægulv tørrer ud

Hvor tit skal jeg vaske mit olierede trægulv?

Der kan være stor forskel på, hvornår et trægulv trænger til at blive vasket alt efter, hvor i huset trægulvet ligger og hvordan du bruger gulvet. Ligger trægulvet i køkkenet eller er der direkte adgang til udearealer, så skal gulvet nok vaskes oftere end eksempelvis et gulv i et soveværelse.

  • Vask dit trægulv med Junckers Oliesæbe. Når du vasker gulvet bør du følge brugsanvisningen for produktet. Oliesæben findes i varianterne Natur og Hvid. Er dit gulv behandlet med en klar olie, så vælg Natur, er det behandlet med hvid olie, så vælg hvid.
  • Før du vasker trægulvet, anbefaler vi du støvsuger gulvet, så der ikke ligger støv og løst snavs på trægulvet.
  • Vi anbefaler du indimellem plejer dit trægulv med Junckers Plejeolie. Hvor tit afhænger af hvor ofte du vasker dit trægulv.

Er dit trægulv først begyndt at udtørre eller er olien slidt af, kræver det en afslibning og en helt ny grundbehandling med Junckers Gulvolie. Læs mere om nyoliering af dit trægulv her

 

Guide: Sådan rengør du dit olierede trægulv

Ved brug af Junckers Oliesæbe opnås en effektiv rengøring samtidig med at trægulvets overflade plejes og beskyttes.

Det skal du bruge før du går igang:

  • Junckers Oliesæbe
  • Kost eller Støvsuger
  • Flad moppe eller gulvklud

1 | Fej eller støvsug gulvet, så overfladen er fri for løse urenheder

3 | Vask overfladen i gulvets og træfibrenes længderetning

Brug altid en hårdt opvredet gulvklud eller moppe. Husk, at et trægulv ikke tåler iblødsætning, og opstår vandspild skal gulvet straks aftørres for at undgå fugtskade. 

Er gulvet meget beskidt kan man med fordel arbejde med to spande; En spand til rent sæbevand og en spand til at vride kluden op 

Pleje og vedligehold af olierede trægulve

Når først du har olieret dit trægulv med Junckers Gulvolie, kan du med fordel pleje dit trægulv 2-3 gange om året med Junckers Plejeolie. På den måde holder du dit trægulv smukt i længere tid, samtidig med træet ikke udtørrer.

pleje af olierede trægulve

Nyoliering af trægulve

Er olien slidt af dit trægulv, kræver det en afslibning og helt ny grundbehandling med Junckers Gulvolie. Læs hvordan du giver dit trægulv en ny oliebehandling.

nyoliering af trægulve

Ofte stillede spørgsmål og tips til et olieret trægulv

Trægulvets levetid afhænger af hvordan du behandler det. Hvis du sørger for at pleje dit trægulv jævnligt, vil det ikke være selve træet der bliver slidt, men derimod blot overfladebehandlingen.
Det betyder, at et trægulv i princippet kan holde i mange generationer, hvis du sørger for, at genopfriske det med Gulvlak eller Plejeolie med passende intervaller.

Vær opmærksom på at nogle steder i hjemmet er sliddet på gulvet større, og kræver derfor mere vedligehold. Områder hvor der er meget trafik, som entre og køkken, slides typisk hurtigere end stue og soveværelse. Er der husdyr og børn i hjemmet, slides gulvet også lidt ekstra.

For at gulvets levetid skal blive så lang som muligt, må det ikke udsættes for overdreven brug af vand eller unaturlig høj luftfugtighed.

Den daglige rengøring er simpel.

Du behøver kun støvsuge, feje eller aftørre trægulvet med en klud eller moppe hårdt opvredet i vand. Brug så lidt vand som muligt. For meget vand kan skade dit gulv.

Anvend sæber og plejemidler, der er egnede til olierede trægulve. Brug af de forkerte rengøringsmidler kan skade gulvet.

Hvis trægulvet har fået et gråligt skær selvom det lige er blevet vasket, så kan det skyldes, at du ved vask skylder kluden op i vand, der allerede er beskidt. På den måde spreder du skidtet ud over hele trægulvet, som så får et gråligt skær.

Vi anbefaler derfor du anvender to spande, når du vasker dit trægulv. En spand med rent sæbevand og en spand med til at vride den beskidte klud op i.

 

Der er områder i din bolig hvor dit trægulv bliver udsat for slid. Det er i entréen, hvor man går ud og ind med sko, sidt, vand og sne, ligesom området omkring spisebordet bliver godt brugt hver dag.

Minimer det daglige slid i disse områder med at lægge en dørmåtte i entréen og gulvtæppe under spisebordet. Det minimerer det daglige slid.

Det kan ikke siges ofte nok. Brug filtpuder under dine møbler. Selvom du løfter stolen, når du sætter dig til bords, så er det ikke sikkert, at dine gæster eller børn gør – en stol, der trækkes henover et trægulv, vil højst sandsynlig efterlade ridser og blotte det åbne træ.

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf