TRÆ ER ET BYGGEMATERIALE MED FORDELE

Junckers gulve er massivt træ hele vejen igennem, hvilket giver lang holdbarhed og sund luftkvalitet

Hvert eneste Junckers gulv er lavet af stærkt og holdbart massivt træ. Vores gulve er uden lim eller kemiske stoffer, der kan have negativ indflydelse på luftkvaliteten i et rum. Intet Junckers gulv er afhængighed af materialer fremstillet af fossile brændstoffer.

Junckers gulve produceres i Danmark på vores egen fabrik i Køge. Og vi anvender hver del af træet, intet går til spilde. Overskudstræ i form af biomasse  bruges til at generere biomasse-energi til vores fabrik og det lokale forsyningsnet. Vi bruger således ikke energi eller materialer fremstillet ved hjælp af fossile kilder. Når vi producerer Junckers gulve anvender vi store stykker træ. Det betyder mindre spild, lavere energiforbrug, minimal brug af klæbemidler og fuldstændig genbrugsevne, da træet ikke er kontamineret. 

I modsætning til andre ofte anvendte byggematerialer så som beton og stål er brugen af træ godt for vores klima. Træ kommer nemlig fra en vedvarende og bæredygtig kilde. Et enkelt fuldtvoksent træ optager 54 kilogram kuldioxid om året. På et år kan en hektar skov således optage dobbelt så meget CO2, som produceres årligt ved kørsel i en gennemsnitlig bil. Med de 54 kilograms reduktion af kulstof i atmosfæren, nedsættes risikoen for klimaforandringer drastisk.

Træer har en naturlig evne til at optage kulstof fra atmosfæren og lagre det. I takt med at træer bliver ældre, nedsættes deres evne til at optage kulstof fra luften. Når et træ til sidst dør og rådner, frigøres det lagrede kulstof til atmosfæren. Derfor er det ikke nok bare at dyrke træer til at lagre kulstof. For at være bæredygtige, skal vi dyrke OG skove træer. Et skovet træ fjerner ikke længere kulstof fra luften, men det vil fortsætte med at lagre det kulstof, som det fjernede tidligere.

 

DET GRØNNESTE VALG

Byggematerialer som beton og stål udleder en masse CO2 under produktion. I stedet for at udlede CO2, optager træ det, mens det gror. Infografikken her viser tydeligt træets klimafortræffelighed og hvorfor det er så vigtigt, at bruge træ som byggemateriale sammenlignet med alternativer.

Kilde: https://www.trae.dk/artikel/ny-folder-trae-er-genialt/#4

JUNCKERS GULVE ER NATURLIGT MASSIVT TRÆ AF HØJ KVALITET

Junckers gulve produceres med omhu uden brug af kemikalier, lag af ringere kvalitet eller materialer fremstillet ved hjælp af fossile brændstoffer. Det betyder, at Junckers gulve også er bæredygtige, kulstofneutrale og bedre for miljøet sammenlignet med andre gulvtyper

 

DESIGNET TIL AT HOLDE

Junckers er kvalitet, der holder i generationer. Tidsløs stil med lang levetid

INTET TRÆSPILD

Overskudstræ transformeres til energi og forsyner vores fabrik og det lokale forsyningsnet

BÆREDYGTIGT BYGGERI

Vi dokumenterer vores gulves miljøpåvirkning (EPD) - et vigtigt redskab til DGNB certificering

MILJØVENLIGT GULV

100% massivt træ med lavt klimaaftryk. Genbrugeligt og biologisk nedbrydeligt

GODT INDEKLIMA

Junckers gulve og træplejeprodukter bærer det Danske Indeklimamærke

ANSVARLIGT SKOVBRUG

Junckers gulve består af bæredygtig træ og er certificeret via FSC® og PEFC™

Hør Richard Aylen, UK technical manager, forklarer om hvorfor Junckers gulve er bæredygtige og har så lang levetid.
Klik her for hele præsentationen

LEVETID

Junckers gulve har en fantastisk lang levetid, ofte længere end 60 år. Det betyder, at levetidsomkostningerne ved et Junckers gulv er meget lave. Et Junckers massivt trægulv bibeholder sin styrke og høje kvalitet i hele dets levetid, selv hvis gulvet renoveres mange gange.

Udover de åbenbare økonomiske fordele, så har et gulv med lang levetid også fordele for miljøet. Jo længere et trægulv bliver brugt, jo længere forbliver det lagrede kulstof i produktet. Det bidrager ikke til affald på lossepladser, og det sparer kulstof-genererende energi, der skulle være brugt til at producere og transportere et nyt gulv.

Årsagen til Junckers gulves lange levetid er at de kan slibes op til otte eller endda ti gange uden at miste kvalitet og ydeevne. Hver gang et gulv bliver slebet og efterbehandlet, får det nyt liv, hvilket forlænger dets levetid.

ALSIDIGHED

Massive trægulve er stærke, holdbare og alsidige. Det samme massive tømmer bruges til at producere Junckers gulve til lufthavne og travle indkøbscentre, til dansestudier og store arenaer til sportsbegivenheder i verdensklasse. Massivt træ har en stærk, langtidsholdbar overflade, der også er let at reparere.

Af og til har vi en kunde, der er bekymret for at skade gulvet, hvis de bruger det på en ny eller anderledes måde. For eksempel kan et sportsgulv installeret i en skolesal også bruges til åben hus arrangementer eller eksaminer uden at gøre skade, selvom der placeres stole og borde på gulvet. Endnu et eksempel findes i forsamlingshuse, hvor ejerne nogle gange gør livet svært for deres gulve ved at få så meget ud af dem som muligt. Selvom et massivt trægulv sættes på prøve, vil det stadig holde i årtier, hvis det bliver plejet og vedligeholdt korrekt.

På et tidspunkt vil gulvet fremvise tegn på slitage, men massive trægulve er svære at ødelægge og kan renoveres mange gange. På mellemlangt sigt er overfladen beskyttet af vedligeholdelseslag af lak, der tager sig af mindre skader og fodtrafik i mange år.

Så vær ikke bange for at bruge dit massive trægulv. Det kan klare hård behandling - det er designet til det - og når der forekommer ’ar fra kampen’, kan du renovere det, igen og igen.

FUGTIGHED

Junckers massive trægulve kan ikke delaminere og er designet til at fungere inden for de normale fugtighedsgrænser for beboede bygninger i vores område, noget som vores tekniske repræsentanter kan rådgive om. Mens det er velkendt, at nogle konstruerede trægulve delaminerer eller revner p.gr.a. ændringer i fugtighedsniveauet.

Vi ved, at nogle producenter af konstruerede trægulve anbefaler maks. 20 % udsving i fugtighed for deres gulve sammenlignet med 30 % for Junckers. Det betyder, at et Junckers gulv er mere stabilt end et gulv, der er begrænset til et lavere fugtighedsinterval.

Vores gulvbrædder, der kontrolleres vha. strenge kvalitetskontrolprocedurer, produceres omhyggeligt for at sikre, at træet har et lavt og konsistent fugtindhold. Vi bruger vores specielt udviklede pressetørringsproces til bøgegulve, der giver vores gulve:

  • Forbedret dimensionel stabilitet - reduceret årstidsafhængig udvidelse og sammentrækning
  • Forbedret hårdhed - pressetørring ‘sammenpresser’ træet
  • Forbedret strukturel styrke - et stærkere gulv kan simpelthen klare større belastninger
  • Forbedret farveensartethed

Vores gulves høje grad af stabilitet demonstreres af, at vi garanterer dem til brug med varme under gulvet.

LET AT GENBRUGE

Da Junckers gulve er lavet af massivt træ, er de lette at genbruge. Du kan genbruge planker fra massive trægulve på mange forskellige måder. Hvis plankerne stadig er i god stand, kan de genbruges til gulve eller som byggemateriale til andre formål som f.eks. beklædning, skabsdøre, bordplader eller andet. Hvis gulvet er nået til enden af dets levetid, er gulvbrædderne biologisk nedbrydelige, hvilket betyder, at de rådner naturligt uden at skade miljøet.

TRÆ ER NATURENS GENISTREG

Træ er verdens mest miljøvenlige byggemateriale. Det er der flere grunde til. Træ absorberer kulstof fra luften og lagrer det. Træ er let at genbruge, og kan bruges til mange forskellige formål.

Lidt om træ

JUNCKERS MASSIVE TRÆGULVE

Kvalitet og design baseret på certificeret træ og ansvarlig produktion. 
Junckers gulve er dit bæredygtige valg med lavt klimaaftryk.


VI STØTTER NATUREN

 

Lad os kontakte dig

* skal udfyldes
keyboard_arrow_uppicture_as_pdf