TRÆ ER DET NATURLIGE VALG

Junckers' massive trægulve er naturprodukter hele vejen igennem, og de indeholder et væld af fordele, der gør dem til det naturlige gulvvalg.

Hvert eneste Junckers gulv er lavet af stærkt og holdbart massivt træ. Gulvene produceres i Danmark på vores egen fabrik i Køge, og vi anvender samtlige dele af træet, så intet går til spilde. Overskudstræ, i form af biomasse, bruges til at generere biomasse-energi til vores fabrik og det lokale forsyningsnet. 

I modsætning til andre ofte benyttede byggematerialer – såsom beton og stål – er brugen af træ godt for vores klima. Træ kommer nemlig fra en vedvarende og bæredygtig kilde. Et enkelt fuldtvoksent træ optager 54 kilogram kuldioxid om året. På et år kan en hektar skov således optage dobbelt så meget CO2, som produceres årligt ved kørsel i en gennemsnitlig bil. Med de 54 kilograms reduktion af kulstof i atmosfæren nedsættes risikoen for klimaforandringer drastisk.

Træer har en naturlig evne til at optage kulstof fra atmosfæren og lagre det. I takt med at træer bliver ældre, nedsættes deres evne til at optage kulstof fra luften. Når et træ til sidst dør og rådner, frigøres det lagrede kulstof. Derfor er det ikke nok bare at dyrke træer til at lagre kulstof. For at være bæredygtige skal vi dyrke OG skove træer. Et skovet træ fjerner ikke længere kulstof fra luften, men det vil fortsætte med at lagre sit allerede optagede kulstof.

 

DET GRØNNESTE VALG

Byggematerialer som beton og stål udleder en masse CO2 under produktion. I stedet for at udlede CO2 optager træ det, mens det gror. Infografikken her viser tydeligt træets klimafortræffelighed, og hvorfor det er så vigtigt at bruge træ som byggemateriale sammenlignet med alternativer.

Kilde: https://www.trae.dk/artikel/ny-folder-trae-er-genialt/#4

JUNCKERS GULVE ER NATURLIGT MASSIVT TRÆ AF HØJ KVALITET

Junckers fokuserer på at producere trægulve så bæredygtigt som muligt. Det gør vi ved at producere vores gulve uden brug af unødvendige kemikalier samt mellemlag af træ i brættet i utilstrækkelig kvalitet. Samtidig udnyttes 100 % af det træ, som skoves. Vi leverer alle biprodukter som bark, flis og savsmuld fra produktionen til et lokalt kraftværk, der til gengæld returnerer energi til Junckers og det offentlige danske fjernvarmenet.

 

DESIGNET TIL AT HOLDE

Junckers er kvalitet, der holder i generationer. Tidsløs stil med lang levetid

INTET TRÆSPILD

Resttræ omdannes til biomasse og tilgår det offentlige energinet til produktion af elektricitet og fjernvarme. 

SPORBARHED
Vi dokumenterer virksomhedens miljøpåvirkning gennem klimaregnskab og miljøvaredeklarationer.

TRÆ

En fornybar ressource, genanvendeligt og biologisk nedbrydeligt

 INDEKLIMA

Bredt sortiment af gulve og træplejeprodukter, som bærer det Danske Indeklimamærke.

ANSVARLIGT SKOVBRUG

Vi tilbyder FSC® eller PEFC certificerede trægulve.

Hør Richard Aylen, UK technical manager, forklarer om hvorfor Junckers gulve er bæredygtige og har så lang levetid.
Klik her for hele præsentationen

LEVETID

Et Junckers gulv har en fantastisk lang levetid. Det er ikke usædvanligt at møde trægulve, der har 50 år på bagen. Det betyder, at levetidsomkostningerne ved et Junckers gulv er meget lave. Et Junckers massivt trægulv bibeholder sin styrke og høje kvalitet i hele dets levetid, selv hvis gulvet renoveres mange gange.

Udover de åbenbare økonomiske fordele har et gulv med lang levetid også fordele for miljøet. Jo længere et trægulv bliver brugt, jo længere forbliver det lagrede kulstof i produktet. Massive trægulve er rige på genanvendelsesmuligheder; enten ved direkte genbrug som gulv i anden sammenhæng eller ved at indgå i produktionen af andre typer træbaserede byggematerialer. Det sparer CO2-udledende energi, der ellers ville være brugt til at producere og transportere nye gulve.

Årsagen til gulvenes lange levetid er, at de kan fuldafslibes mange gange uden at miste kvalitet eller ydeevne. Et Junckers gulv kan fuldafslibes mellem fem og otte gange alt efter tykkelse. Den samlede levetid forlænges desuden, hvis man med passende intervaller genopfrisker sit gulv, før det er slidt igennem til rent træ.

ALSIDIGHED

Massive trægulve er stærke, holdbare og alsidige. Det samme massive tømmer bruges til at producere Junckers gulve til lufthavne og travle indkøbscentre, til dansestudier og store arenaer til sportsbegivenheder i verdensklasse. Massivt træ har en stærk, langtidsholdbar overflade, der også er let at reparere.

Af og til har vi en kunde, der er bekymret for at skade gulvet, hvis de bruger det på en ny eller anderledes måde. For eksempel kan et sportsgulv installeret i en skolesal også bruges til åben hus arrangementer eller eksaminer uden at gøre skade, selvom der placeres stole og borde på gulvet. Endnu et eksempel findes i forsamlingshuse, hvor ejerne nogle gange gør livet svært for deres gulve ved at få så meget ud af dem som muligt. Selvom et massivt trægulv sættes på prøve, vil det stadig holde i årtier, hvis det bliver plejet og vedligeholdt korrekt.

På et tidspunkt vil gulvet fremvise tegn på slitage, men massive trægulve er svære at ødelægge og kan renoveres mange gange. På mellemlangt sigt er overfladen beskyttet af vedligeholdelseslag af lak, der tager sig af mindre skader og fodtrafik i mange år.

Så vær ikke bange for at bruge dit massive trægulv. Det kan klare hård behandling - det er designet til det - og når der forekommer ’ar fra kampen’, kan du renovere det, igen og igen.

FUGTIGHED

Junckers massive trægulve kan ikke delaminere og er designet til at fungere inden for de normale fugtighedsgrænser for beboede bygninger i vores område, noget som vores tekniske repræsentanter kan rådgive om. Mens det er velkendt, at nogle konstruerede trægulve delaminerer eller revner pga. ændringer i fugtighedsniveauet.

Et gulv fra Junckers tilbyder stor fleksibilitet med hensyn til sæsonudsving uden at gå på kompromis med stabilitet. Vores gulve kan installeres i et luftfugtighedsinterval fra 25-85 %, baseret på en temperatur på 20° C. Forskellen mellem højeste og laveste relative luftfugtighed over året må dog ikke overstige 30 %-point. Lamelproducenter anbefaler typisk installation i et luftfugtighedsinterval fra 30-60 % baseret på en temperatur på 18° C. Ved ændringer i den relative luftfugtighed reagerer et massivt trægulv kun på tværs af brættets bredde. Ved ændringer i den relative luftfugtighed reagerer et lamelgulv både på langs og tværs af brættet. Desuden består et lamelgulv af forskellige sammenlimede materialer, der reagerer uens på udsving i den relative luftfugtighed, og derfor er der risiko for delaminering ved større ændringer i luftfugtigheden.

Vores gulvbrædder, der kontrolleres vha. strenge kvalitetskontrolprocedurer, produceres omhyggeligt for at sikre, at træet har et lavt og konsistent fugtindhold. Vi bruger vores specielt udviklede pressetørringsproces til bøgegulve, der giver vores gulve:

  • Forbedret dimensionel stabilitet - reduceret årstidsafhængig udvidelse og sammentrækning
  • Forbedret hårdhed - pressetørring ‘sammenpresser’ træet
  • Forbedret strukturel styrke - et stærkere gulv kan simpelthen klare større belastninger
  • Forbedret farveensartethed

Vores gulves høje grad af stabilitet demonstreres af, at vi garanterer dem til brug med varme under gulvet.

LET AT GENBRUGE

Da Junckers gulve er lavet af massivt træ, er de lette at genbruge. Du kan genbruge planker fra massive trægulve på mange forskellige måder. Hvis plankerne stadig er i god stand, kan de genbruges til gulve eller som byggemateriale til andre formål som f.eks. beklædning, skabsdøre, bordplader eller andet. Hvis gulvet er nået til enden af dets levetid, er gulvbrædderne biologisk nedbrydelige, hvilket betyder, at de rådner naturligt uden at skade miljøet.

TRÆ ER NATURENS GENISTREG

Træ er verdens mest miljøvenlige byggemateriale. Det er der flere grunde til. Træ absorberer kulstof fra luften og lagrer det. Træ er let at genbruge, og kan bruges til mange forskellige formål.

Lidt om træ

JUNCKERS MASSIVE TRÆGULVE

Kvalitet og design baseret på certificeret træ og ansvarlig produktion. 
Junckers gulve er dit bæredygtige valg med lavt klimaaftryk.


VI STØTTER NATUREN

 

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf