Junckers sportsgulve er produceret af 100 % massivt træ og der er derfor ingen mellemliggende lag af alternative materialer i gulvbrættet, som kan skille ad. Gulvene har en solid tykkelse på 22 mm og det sikrer den nødvendige stabilitet. Selve gulvbrættet er samlet af to rækker stave, limet i en dobbelt svalehalesamling. En løsning, der udnytter træet effektivt uden at gå på kompromis med kvaliteten.

HURTIGT OG LET AT INSTALLERE

For at gøre det hurtigt og let at installere gulvet, har Junckers sportsgulvbrædder ensartede længder på 3700 mm og dækker et areal på ca. 0,5 m². Gulvbrædderne samles ved hjælp af fer/not, som findes på alle 4 sider af brættet.

KLAR TIL BRUG, NÅR GULVET ER LAGT

Junckers gulve leveres altid overfladebehandlet med lak fra fabrikken. Dette gør gulvet klar til brug straks efter installation. Et gulv, der er overfladebehandlet på forhånd eliminerer risikoen for menneskelige fejl i forbindelse med slibning og lakering ”on site” og måske brug af lak af ukendt kvalitet. Gulve forseglet med lak fra fabrikken sikrer høj ensartet kvalitet og sparer omkostninger

ENESTÅENDE FORMSTABILITET OG STYRKE

Vi gør ekstraordinært meget ud af træets tørreproces for at sikre, at de bevægelser der forekommer naturligt i træ fuldt ud kan kontrolleres og holdes til et minimum efter installation af gulvet. På fabrikken gennemgår stavene en omhyggelig pressetørringsproces og sammenlignet med tilsvarende produkter på markedet, skaber denne proces en enestående formstabilitet og øger træets styrke.

MERE END ALMINDELIG SLIDSTÆRK GULVOVERFLADE

Lakken der anvendes til vores gulve er en særdeles slidstærk polyurethanlak, der påføres i mange lag. Vi har selv udviklet lakken, producerer den og overvåger påføring på fabrikken. Det enkelte gulvbræt er desuden side- og endeforseglet som ekstra sikring mod fugt og evt. vandspild.

LANG LEVETID OG LAVE VEDLIGEHOLDELSESOMKOSTNINGER

Et Junckers sportsgulv er let at rengøre, vedligeholde og kan reparereres, hvis uheldet er ude. På daglig basis er det kun nødvendigt at feje og vaske gulvet. Til beskyttelse og for at sikre gulvet lang levetid, anbefales det lejlighedsvis at mellemslibe og genlakere gulvet med et enkelt lag lak.

Elite sportsudøvere kræver de bedste sportsgulve

Oplev et udvalg af vores unikke sportsprojekter

 

SPORTSTEKNISKE EGENSKABER OG SIKKERHED EN14904

Se herunder hvilke faktorer, der er afgørende for at et sportsgulv teknisk og sikkerhedsmæssigt fungerer.

 

Friktion

Korrekt friktion er vigtig, når boldspillerne bevæger sig hurtigt på banen. Det ideelle friktionstal skal ligge mellem 80 og 110. Et friktionstal på mindre end 80 giver en for glat overflade. Et friktionstal på mere end 110 giver en for ru overflade.

Rullende belastning

Gulvets evne til at modstå rullende belastninger er vigtig under forhold, hvor f.eks. vogne og mobiltribuner benyttes. Testresultaterne angiver, at gulvet kan modstå en hjullast på 1500 N (ca. 150 kg).

Vertikal deformation

Gulvets evne til at absorbere stød afhænger af dets evne til at nedbøje ved en dynamisk belastning. Testresultater angiver i mm gulvets vertikale deformation ved en dynamisk belastning svarende til let løb.

Stødabsorbering

Et gulv med god stødabsorbering forebygger idrætsskader. Testresultater angiver i procent, hvor stor en andel af et stød, gulvet kan absorbere, f.eks. efter landing fra et hop. 

Boldrefleksion

En god boldrefleksion øger kontrollen med bolden og spillets hastighed. Testresultaterne angiver i procent den refleksion, der opnås fra gulvet med et betongulv som reference. 

Junckers eget testprogram

På trods af de europæiske normers gode hensigter, stilles der ikke nogen særlige krav til styrke og holdbarhed. Junckers har derfor valgt at integrere yderligere 2 tests til dokumentation af disse egenskaber

Fatigue test

En udmattelsestest, som udføres på alle Junckers klasse A4 sportsgulve. Gulvet udsættes for en serie kontrollerede dynamiske punktbelastninger på 3 kN (ca. 300 kg) mere end 100.000 gange, hvilket simulerer en belastning svarende til 25 års normal brug. 

Test af punktlast

Evnen til at modstå store punktbelastninger er særdeles vigtig, når sportsgulvet skal anvendes til messer, koncerter eller store sportsbegivenheder, hvor f.eks. mobiltribuner trækkes ind på gulvet. Junckers sportsgulve undergår derfor skærpede tests for at sikre høj styrke og robuste gulve.

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf