Trægulve i 100 % massivt træ

Et massivt trægulv har en naturlig skønhed, som giver et rum uanede indretningsmuligheder.

Uanset om du er indretningsarkitekt, designer eller privat husejer, kan vi hjælpe med at finde netop det trægulv, der passer til dit projekts unikke stil og smag. Uanset hvilken gulvtype du leder efter, stræber vi efter at levere den bedste løsning til dig.

Junckers massive trægulve skaber elegant harmoni, de er stilrene og særprægede på én og samme tid.

Her finder du Junckers brede udvalg af træsorter, gulvtyper, farver og teksturer. Vores store sortiment af trægulve sikrer, at du altid finder noget, der falder i din smag.

Alle vores trægulve leveres overfladebehandlet med enten lak eller olie fra fabrikken. De er garanteret til brug sammen med gulvvarme, er lette at vedligeholde og er skabt til generationers brug.

Vi leverer massive trægulve af højeste kvalitet til hele verden – og forhåbentlig også til dig! Gå på opdagelse, og find det udtryk, som dit rum trænger til.

Bliv inspireret

Besøg vores interaktive showroom og leg med forskellige
vægfarver og gulve. Du kan også søge inspiration fra vores
mange projekter.

Se projekter

Gå til vores online showroom

RENOVERING? OMBYGNING? NYBYG? 

Uanset hvilket af de 3 projekter du står overfor, er det oftest den største investering, du kommer ud for i dit liv og langt de fleste har et budget de skal forholde sig til. 

Spørgsmålet er så: Hvordan prioriterer man sine penge klogest? 
Den vigtigste regel må være: Sørg altid for at vælge de rette grundlæggende materialer første gang. At vælge en forkert farve til væggen, kan der hurtigt rettes op på. Vælges der derimod et forkert gulv, kan du risikere at skulle betale unødvendigt mange penge for at rette bod på skaden.

DESIGN

En af trægulvets fineste forcer er, at det er klassisk tidsløst. Vi har benyttet træ til gulve i mere end 1.000 år og til trods for utallige skiftende trends indenfor stil og design, så beviser gulvet dets værd ved, at det naturlige udtryk aldrig går af mode.

Afhængig af træsort og overfladebhandling kan trægulve have forskellige udtryk. Det klassiske valg er en overflade, hvor brædderne er slebet helt glatte. Med en børstet overflade er det øverste lag af det bløde ved mellem årene fjernet. Det giver en ekstra markering af træets årer, der efterlader et karakteristisk lidt råt udseende.

Det kan også være, at du netop ønsker kontraster, som for eksempel et mørkt gulv op mod hvide vægge. Vær opmærksom på, at et mørkt trægulv absorberer lys, mens et lyst gulv reflekterer lyset. Endelig skal du være klar over, at hårde træsorter tåler mere belastning end bløde træsorter. Alle Junckers trægulve er hårde træsorter.

SORTERINGER

Classic | Harmony | Variation

Junckers massive trægulve fås i tre sorteringer Classic, Harmony og Variation. Alle 100% massivt og i samme høje kvalitet. Forskellen ligger i gulvets udtryk, der spænder over de meget rolige gulve med få knaster og åretegninger, til trægulve med masser af spræl i træets naturlige mønstre.

TYKKELSEN PÅ ET NYT TRÆGULV SKAL PASSE TIL HUSET

Det nemmeste er, hvis dit nye trægulv passer i højden til dørgerigter, dørtrin og andre overgange, f.eks. til klinkebelægning, der allerede findes i huset. Hvis de gulvbrædder du vælger er for høje, må du fjerne det hele og starte forfra.

Hvis gulvbrædderne er for tynde, vil der være et gab, som du skal dække. Derfor skal du overveje hvor omfattende arbejdet med et nyt gulv skal være, inden du vælger gulvtykkelse. Junckers trægulve findes i flere forskellige tykkelser. Se mere under det enkelte produkt.

GULVVARME ELLER RADIATORER

Træ er i sig selv et godt isolerende materiale og føles ikke så koldt at gå på som f.eks. et klinkegulv. Uanset om der er radiatorer eller gulvvarme i din bolig, kan du lægge et Junckers trægulv. Der er en smule mere tilskæringsarbejde rundt om varmerørene, hvis du har radiatorer, men ud over dette skal du kun sikre dig, at der ikke er utætheder på rør og samlinger.

Ved gulvvarme skal du sikre dig, at gulvvarmesystemet er konstrueret således, at der er en jævn temperaturfordeling på undergulvets overside. Alle gulvvarmesystemer fungerer sammen med Junckers trægulve. Læs mere her:

Gulvvarme & massive trægulve

HVILKET TYPE GULV SKAL JEG VÆLGE?

Junckers tilbyder både parketgulve, plankegulve, sildebensgulve og mønstergulve. Alle flotte gulve men med forskeligt udtryk.

Gå på inspiration på vores website og find dit drømmegulv. Eller prøv vores online konfigurator, hvor du kan lege med vægfarver og forskellige gulvtyper.

Et plankegulv er brædder i ét stykke. Det giver et roligt og eksklusivt helhedsindtryk.

Et parketgulv består af flere stave samlet i to rækker i et bræt, og det giver et mere livligt gulv.

Et sildebensgulv fra Junckers består af enkeltstave eller planker i kortere dimensioner. Lægges et sildebensparket eller sildebens plankegulv, kan et sådan trægulv være med til at skabe en hel unik atmosfære i ethvert rum. Slip kreativiteten løs og vær sikker på, at du med dit sildebensparket eller sildebens plankegulv skaber glæde for dig selv og dine gæster i mange år fremover.

Mønstergulv – Hexparket. Naturens former og mønstre har stor indflydelse på arkitektur og boligindretning.

Vi lader os her inspirere og heksagonen, den fuldendte sekskant, er blot en af flere geometriske grundmønstre opstået på baggrund af naturens kræfter og basale matematik. Se blot pa en bikube, snekrystaller eller formen pa visse blomster.

VALG AF TRÆSORT HANDLER BÅDE OM PRAKTIK OG ÆSTETIK

Med et nyt trægulv kan du give boligen karakter, alt efter hvilken træsort du vælger. Du bør overveje, om der er andre træelementer i hjemmet der skal matche. Det kan være møbler, loft eller paneler. Junckers tilbyder gulve i træsorterne bøg, eg og ask.

Du kan læse mere om de forskellige karakteristika ved træsorterne under de forskellige gulvtyper plankegulv, parketgulv, sildebensparket og mønstergulv.

"Gulvene i dit hjem er det allervigtigste – så invester så meget du overhovedet kan i dem.
Du kan sidde på en papkasse på et smukt gulv og være lykkelig. Men du kan placere nok så mange lækre møbler ovenpå et tarveligt gulv – og det bliver aldrig rigtig fedt."

BO BEDRE - 22.6.18 | 6 tips til en personlig indretning

I TVIVL OM DU SKAL VÆLGE MASSIVE TRÆGULVE ELLER LAMELGULVE?

Massive trægulve vs lamelgulve

HVORDAN PÅVIRKER ET JUNCKERS GULV MIT INDEKLIMA?

Træ er et naturprodukt som i sig selv sikrer et rigtig godt indeklima. Det er nemlig nemt at holde rent og støvfri.

Alle Junckers trægulve og udvalgte træplejeprodukter er indeklimamærket, hvilket sikrer, at der ikke er kemiske stoffer i gulvet, der påvirker luftkvaliteten i din bolig.

4 fordele ved Junckers produkter der er INDEKLIMAMÆRKEDE

  • Du undgår gener som hoste, hovedpine, tørre øjne og allergi, som kan optræde ved dårligt indeklima.
  • Dit gulv udsender ingen kemikaliedampe, som er skadelige for dit helbred.
  • Du får et slidstærkt gulv uden at skulle gå på kompromis med din sundhed.
  • Gulvplejeprodukter der bidrager til et sundt indeklima er i tråd med bæredygtigt byggeri.

MASSIVE TRÆGULVE - ET BÆREDYGTIGT VALG

Junckers trægulve er ikke blot smukke at kigge på, de efterlader også en god samvittighed. Udover at Junckers trægulve er produceret ansvarsfuldt, med omtanke for miljøet og via ansvarligt skovbrug, er valget af et trægulv, så naturligt et valg, som det næsten kan blive.

Et massivt trægulv fra Junckers er produceret af 100 % hårdttræ. Der er ikke gemt mellemliggende lag i gulvet, hvor hårdttræ er erstattet af sammenlimede alternative materialer. Det betyder, at man får et 100 % naturligt materiale, der ældes med ynde og som kan anvendes i flere generationer, da trægulvet kan slibes og vedligeholdes mange gange.

Lad os kontakte dig

* skal udfyldes
Jeg ønsker *

Jeg forstår, at jeg ved at udfylde denne formular accepterer at modtage e-mails fra Junckers og til enhver tid kan afmelde mig. Jeg accepterer Junckers privatlivspolitik.

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf