Lakeret trægulv

Rengøring af dit lakerede trægulv

Der er intet som duften af et nyvasket trægulv!

Lakerede trægulve er meget populære i private hjem. Det skyldes blandt andet, at en lakeret overflade er nem at holde og rengøre. Læs herunder hvordan du let klarer rengøringen af et lakeret trægulv, så du kan nyde det de næste mange år frem.

Anbefalede produkter til rengøring af lakerede gulve

Derfor bør du rengøre dit lakerede trægulv

Har du et lakeret trægulv derhjemme, er rengøringen som oftest hurtigt overstået. Ikke desto mindre er regelmæssig og korrekt rengøring af et lakeret trægulv en vigtig detalje, hvis du ønsker at holde dit trægulv smukt i mange år.

Hvornår skal jeg rengøre mit lakerede trægulv?

I det daglige er det kun nødvendigt at støvsuge, feje eller aftørre gulvet med en klud eller moppe hårdt opvredet i rent vand. Hold gerne vanddosering på lavest mulige niveau. Hvis gulvets overflade er meget snavset, anbefales det at tilsætte Junckers Gulvsæbe til vaskevandet.

Junckers GulvSæbe: 

  • er et universalt rengøringsmiddel til lakerede og olierede trægulve
  • opløser effektivt snavs
  • er perfekt til overflader, hvor hyppig gulvvask er nødvendig

Guide: Sådan rengør du dit lakerede trægulv

Afhængigt at det individuelle behov for rengøring, kan Junckers Gulvsæbe både bruges til daglig rengøring og hvis gulvet er meget snavset.

Til daglig rengøring anbefales blandingsforholdet: ¼ dl til 5L vand og ved meget snavset gulv anbefales blandingsforholdet: 1 dl til 5L vand.

Det skal du bruge før du går igang:

Sørg for at trægulvet er støvsuget/fejet inden vask.

  • Junckers GulvSæbe
  • Gulvspand
  • Klud, moppe eller andet rengøringsudstyr med lav vanddosering

2 | Vask overfladen i gulvets længderetning

Er gulvet meget beskidt kan man med fordel arbejde med to spande. En spand til rent sæbevand og en spand til at vride kluden op i.

Det er vigtigt, at der ikke efterlades vand på gulvet efter vask. Opstår vandspild skal dette hurtigt tørres op for at undgå fugtskade.

Pleje af lakerede trægulve

Et lakeret trægulv behøver sjældent en helt ny overfladebehandling ved almindelig brug, men over tid vil der opstå et let slid og småridser i overfladen. I de tilfælde kan du pleje dit trægulv med en genopfriskning med Junckers Lakrens supreme.

pleje af lakerede trægulve

Lakering af trægulve

Er lakken slidt af dit trægulv, kræver det en afslibning og ny lakering med en af Junckers gulvlakker.

slibning og lakering af trægulve

Ofte stillede spørgsmål og tips til et lakeret trægulv

Det kan ikke siges ofte nok. Brug filtpuder under dine møbler. Selvom du løfter stolen, når du sætter dig til bords, så er det ikke sikkert, at dine gæster eller børn gør – en stol, der trækkes henover et trægulv, vil højst sandsynlig efterlade ridser og blotte det åbne træ.

Der er områder i din bolig hvor dit trægulv bliver udsat for slid. Det er i entréen, hvor man går ud og ind med sko, sidt, vand og sne, ligesom området omkring spisebordet bliver godt brugt hver dag.

Minimer det daglige slid i disse områder med at lægge en dørmåtte i entréen og gulvtæppe under spisebordet. Det minimerer det daglige slid.

Svaret afhænger af, hvor mange gange dit gulv tidligere er slebet samt hvor tykt dit trægulv er. Et massivt trægulv vil kunne klare flere slibninger end et lamel trægulv.

Eksempelvis kan Junckers massive trægulve slibes til rent træ som følgende:

  • 14 mm trægulve – 5 gange
  • 15 mm trægulve – 6 gange
  • 20,5 mm trægulve – 8-10 gange
  • 22 mm trægulve – 8-10 gange

Er du i tvivl om hvilket gulv du har eller hvorvidt dit gulv kan tåle at blive slebet, kan du med fordel kontakte en gulvsliber.

Afhøvling er en god idé at lade en professionel gulvafhøvler gøre. Derimod vælger flere og flere selv at foretage afslibninger af trægulvet. Hvis du er i tvivl, så overvej at kontakte en professionel håndværker til opgaven.

Trægulvets levetid afhænger af hvordan du behandler det. Hvis du sørger for at pleje dit trægulv jævnligt, vil det ikke være selve træet der bliver slidt, men derimod blot overfladebehandlingen.
Det betyder, at et trægulv i princippet kan holde i mange generationer, hvis du sørger for, at genopfriske det med GulvLak eller PlejeOlie med passende intervaller.

Vær opmærksom på at nogle steder i hjemmet er sliddet på gulvet større, og kræver derfor mere vedligehold. Områder hvor der er meget trafik, som entre og køkken, slides typisk hurtigere end stue og soveværelse. Er der husdyr og børn i hjemmet, slides gulvet også lidt ekstra.
For at gulvets levetid skal blive så lang som muligt, må det ikke udsættes for overdreven brug af vand eller unaturlig høj luftfugtighed.

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf