Om Junckers

Junckers er Europas førende producent af massive trægulve. Virksomheden har dybe rødder, der fører helt tilbage til etableringen i 1930 af virksomhedens grundlægger, Flemming Juncker. Juncker var en visionær og dedikeret forstkandidat, der havde en dybdegående sympati og forståelse for det, vi i dag vil betegne som cirkulær økonomi. Her var Flemming Juncker forud for sin tid og advokerede for en bæredygtig tilgang til produktionen af trægulve, der havde som målsætning at undgå spildtræ og udnytte hele træet som ressource. Denne vision er fortsat en integreret del af Junckers gennem virksomhedens filosofi: Join the Collab With Nature. 

Hos Junckers udvikles træplejeprodukter med fokus på kvalitet og stor respekt for miljøet. Holdningen er, at lakker, olier og rengøringsprodukter spiller en afgørende rolle, når det kommer til vedligeholdelse af træprodukter, som både er med til at forlænge træets levetid samt at bevare træets ynde og udtryk. 

På fabrikken i Køge finder man et dedikeret hold af eksperter. De arbejder side om side med den daglige produktion og har derigennem en enestående viden om trægulve og -pleje. Det tætte samarbejde med muliggør desuden kundespecifikke løsninger inden for sportsgulve, kommercielle projekter og gulve til private husstande. 

Veludførte byggeprojekter kræver en pålidelige samarbejdspartner fra start til slut. Her er Junckers fast besluttet på at være en både pålidelig samt professionel aktør, der fastholder det tætte samarbejde med kunder fra planlægningsfasen gennem eksekveringen og over til den efterfølgende vedligeholdelse. Denne tilgang er altafgørende for at kunne tilbyde produkter, der er født med en vision om bæredygtighed, og som er designet til at holde i generationer. På den baggrund er Junckers blevet et foretrukket valg blandt professionelle, der arbejder med projektsalg.      

Junckers’ internationale tilstedeværelse forgrener sig til syv salgskontorer og et globalt netværk af forhandlere og agenter. Det betyder, at Junckers kan levere til mere end 45 lande verden over. 

Vælg Junckers for produkter, der er designet og produceret efter de højeste standarder, og bliv en del af virksomhedens videreførelse af filosofien Join the Collab With Nature.


295

Ansatte

1930

Året vi blev grundlagt

7

Lande med salgskontorer

+45

Lande der sælger Junckers

Historien om Junckers Industrier 

Historien om Junckers smukke massive trægulve starter i 1930 og er historien om en passioneret og innovativ ung mand, der havde en filosofi om at anvende skovens ressourcer på den bedst mulige måde. 

Flemming Juncker blev født i 1904, som søn af en sydsjællandsk godsejer, og afsluttede sin uddannelse som forstkandidat året før han etablerede Junckers Savværk i Køge. I 1930 var afsætningen af bøgetræ fra de danske skove på vej ind i en krise og det var nødvendigt af finde på nye måder at anvende træet på, som indtil nu havde været brugt til brænde eller efterladt i skoven

Flemming Juncker grundlagde Junckers Industrier A/S i 1930. De første år var produktionen baseret på sveller i bøg til DSB, mens overskydende træ blev solgt til Køge Trævarefabrik, der fremstillede smørdrittelstave. Tidligt i november 1930 tog Flemming Junckers til Sverige og købe et moderne ramsavanlæg med tilbehør og nogenlunde samtidig indgik han en aftale om at leje 7.000 m² af det gamle Køge Værfts arealer 

Bøgens slidstyrke fik hurtigt Juncker til at tænke på trægulve, og inden længe nåede han frem til den ”model”, der stadig anvendes. To rækker stave i ét bræt, samlet med en dobbelt svalehale fer- og not-samling på en specialbygget Lindermann-maskine. Dette var begyndelse til Junckers massive trægulv Bøg parket.

JUNCKERS GROUP

Junckers Industrier A/S er en dansk virksomhed ejet 100 % af Junckers Holding A/S. Junckers Holding A/S er ejet af JFK (94%) og Junckers' ledelse og bestyrelse (6%). Junckers har hovedsæde i Køge, Danmark og har ca. 295 medarbejdere på verdensplan.

Bestyrelsen i F. Junckers Industrier A/S består af:

Per Kristensen (formand) 
Thomas Voss
​Signe Hilstrøm 
Peter Rathsach
Jeanette Kærgaard Jacobsen (medarbejderrepræsentant) 
Michael Lund Thrane (medarbejderrepræsentant)

Junckers ledelse

Ledelsen består af adm. direktør Thomas Bendixen, Fabriksdirektør Niels Fogelstrøm og CFO Thomas Engelund


THOMAS BENDIXEN

CEO

mailE-mail

THOMAS BENDIXEN

NIELS FOGELSTRØM

COO - Group Vice President

mailE-mail

NIELS FOGELSTRØM

THOMAS ENGELUND

Group CFO

mailE-mail

THOMAS ENGELUND

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf