Sæbebehandlet trægulv

Sæbebehandling af trægulve

Trægulve er smukke, naturlige og et populært gulvvalg. Trægulve har desuden den fordel, at de har lang levetid, hvis de altså behandles korrekt. Træ er nemlig et materiale, der ubehandlet vil suge væsker og lignende, hvorved det hurtigt mister sit flotte udseende. Derfor er det vigtigt, at et trægulv får en eller anden form for overfladebehandling således at træet beskyttes. Læs herunder hvordan du sæbehandler dit trægulv.

Anbefalede produkter til sæbebehandling af trægulve

Hvad vil det sige at sæbebehandle sit trægulv?

Det er populært at sæbebehandle sit trægulv. Hvis du ønsker at sæbebehandle et nyt eller afslebet trægulv, skal du overveje at ludbehandle det først med Junckers Trælud. Årsagen er at trægulvet lettere vil tage imod Natursæben. Sæbebehandlingen vil gøre dit gulv modstandsdygtigt overfor slag og mærker.

Derfor skal du give dit trægulv en sæbebehandling

Sæbe giver et flot mat udseende og så er det nemt at vedligeholde, da genbehandling og rengøring er det samme: Trægulvet skal blot vaskes med sæbevand.

Guide: Sådan sæbebehandler du dit trægulv

Ved brug af Junckers Natursæbe plejer og beskytter du dit trægulvs overflade.

Det skal du bruge før du går igang:

  • Junckers Natursæbe
  • Kost eller støvsuger
  • Flad moppe eller gulvklud

1 | Fej eller støvsug gulvet, så overfladen er fri for løse urenheder

3 | Vask overfladen i gulvets og træfibrenes længderetning

Brug altid en hårdt opvredet gulvklud eller moppe. Husk, at et trægulv ikke tåler iblødsætning, og opstår vandspild skal gulvet straks aftørres for at undgå fugtskade. 

Er gulvet meget beskidt kan man med fordel arbejde med to spande; En spand til rent sæbevand og en spand til at vride kluden op 

Rengøring og pleje af sæbebehandlede trægulve

Læs her hvordan du let rengør og samtidig plejer dine sæbebehandlede trægulve. 

rengøring af sæbebehandlet trægulv

Ofte stillede spørgsmål og tips til et sæbebehandlet trægulv

Der er områder i din bolig hvor dit trægulv bliver udsat for slid. Det er i entréen, hvor man går ud og ind med sko, sidt, vand og sne, ligesom området omkring spisebordet bliver godt brugt hver dag.

Minimer det daglige slid i disse områder med at lægge en dørmåtte i entréen og gulvtæppe under spisebordet. Det minimerer det daglige slid.

Det kan ikke siges ofte nok. Brug filtpuder under dine møbler. Selvom du løfter stolen, når du sætter dig til bords, så er det ikke sikkert, at dine gæster eller børn gør – en stol, der trækkes henover et trægulv, vil højst sandsynlig efterlade ridser og blotte det åbne træ.

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf