Gorm's

JUNCKERS HEXPARKET I MOSEEG SKABER EN SMUK KULISSE TIL DE RÅ TOLIX STOLE OG DEN DYBGRØNNE VELOUR

Kategorier

  • checkRestauranter
  • check Natklubber & Barer

Kvadratmeter

100 m2

Arkitekt

Mette Degn

Contractor

Bach's gruppen

Land

Danmark

By

Copenhagen

Gulvtype

Hexparket

Træsort

Moseeg

Om projektet udtaler arkitekt Mette Degn: ”Bygningen er beliggende i Viborgs ”Brokvarter” karakteristisk med sine gamle karrebebyggelser i røde mursten og med dannebrogsvinduer. Den er oprindeligt opført i 1919 til Viborg Stift – lokalavisen, hvor trykkeriet var placeret i nederste etage og kontorer oven over. Facaden er enkel med en smuk buet trappe.

Inden vores overtagelse fungerede bygningen som bank, og har derfor gennemgået en gennemgribende renovering for at tilpasses vores behov som restaurant og ikke mindst for at få bygningen tilbage til den arkitektur og stemning, som var tabt.

Hos Gorm’s sidder vi to arkitekter og indretter og vi har begge studeret sammen med Martin Hartmann på Arkitekt-skolen i København og har derfor længe ønsket at bruge gulvene fra Junckers. Nu var den perfekte mulighed for at prøve det på et større område. (gulvet er også med i vores restaurant i Nyhavn og kommer i vores restaurant i Horsens – april 2019)

Gorm’s restaurant i Viborg har en stueetage og en 1. sal, hvor Junckers HEX-parket er brugt til at markere den mere loungeagtige ’sitting’ vi har på 1. sal med vores gennemgående velour-bænke langs facaden og gavlene. Vi fandt, at HEX havde den smukke varme tone i sin Moseeg der passede til bygningen og vores indretning, samt at mønstret var velegnet til at skabe en ro i det aflange rum.

Vi har derudover nogle hvide/sorte mosaik’er som ganglinje, der funger perfekt i sammenspil med HEX for at fremhæve formerne på begge.”

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf