LÆGNING AF TRÆGULV | LÆG SELV DIT GULV

Det er fagpersoner, hvis dagligdag er tæt på den daglige produktion, der vejleder dig. Det giver en særlig ekspertise og gør det muligt, at have fokus på vores individuelle kunders behov. Ønsker du selv at lægge dit gulv, kan du til enhver tid henvende dig og få gode råd og vejledning. Læs altid vores læggevejledning inden du starter med at lægge gulvet. 

Vi anbefaler: Lægning af trægulv med Junckers bøjlesystem

Lægning af trægulv er nemt at gå til med Junckers bøjlesystem. Bøjlerne klikkes let på plads i et fræset bøjlespor placeret på undersiden af brædderne, og holder på den måde brædderne sammen.

Vær opmærksom på, at for at lægge trægulv med bøjler skal undergulvet være så plant, at det ikke afviger mere end 2 mm på et 1,5 meter retholt (et lige bræt eller en lodstok).

Bøjlesystemet kan anvendes til alle Junckers gulvtyper.

Vælger du at installere på gulvvarme, skal du sikre dig, at gulvvarmesystemet er konstrueret således, at der er en jævn temperaturfordeling på undergulvets overside. Temperaturen ved trægulvets overflade bør højst være 27 grader.

Bøjlesystemet er kun til flydende gulve. Hvis gulvet skal lægges på strøer, anbefaler Junckers en professionel gulvlægger.

Junckers trægulve kan installeres på 3 forskellige måder | Installationsmetoder 

Et trægulv fra Junckers kan installeres på flere måder og det er bl.a. gulvtype, undergulv samt indbygningshøjde, der afgør metoden.

Du kan vælge mellem monteringsbøjler, fuldlimning eller en konstruktion, hvor gulvet sømmes til strøer eller et træbaseret undergulv. Alle Junckers trægulve fungerer sammen med gulvvarme.

Sådan opmåler du gulvarealet

Når du bestiller et nyt trægulv, er det nødvendigt at bestille en smule ekstra, da brædderne skal ligge forskudt, og der derfor vil være lidt spildtræ i form af afsavede endestykker.
Når du skal foretage en opmåling af gulv, skal du finde arealet ved at gange længden af rummet med bredden.

Generelt anbefaler vi, at du bestiller 5 % mere til dækning af spild. Hvis du har skrå vinkler i rummet, kan det dog være nødvendigt at bestille lidt mere end 5 %.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål om lægning af trægulve

LÆGNING AF TRÆGULV – GØR DET SELV

At lægge et trægulv kan godt være et gør-det-selv projekt.
Når du selv lægger trægulv, sparer du nogle penge, og der kan være en stor tilfredsstillelse ved selv at have udført arbejdet.
Med Junckers bøjlesystem, er det let at gå til. Se mere om Junckers bøjlesystem.

LÆGNING AF TRÆGULV – PROFESSIONEL GULVLÆGNING

Du kan også vælge en professionel fagmand. Junckers kan hjælpe dig med at finde en speciel uddannet håndværker der sikrer, at gulvet installeres korrekt.
 

Hvordan du bør starte din gulvlægning, afhænger af dit valg af gulvtype og installationsmetode. 

Har du fx valgt et sildebensparket, anbefaler vi at du starter fra midten af rummet og arbejder dig ud til først den ene side og dernæst den anden. 

Du kan finde specifikke lægningsvejledninger til installationsmetoder her

Når du har opmålt dit gulvareal, anbefaler vi at du bestiller 5 % mere til dækning af spild. Hvis du har skrå vinkler i rummet, kan det dog være nødvendigt at bestille lidt mere end 5 %.

Junckers massive trægulve er særdeles velegnede til gulvvarme, og da træs overflade aldrig bliver ubehagelig varm, holdes en stabil lun rumtemperatur.

Vælger du at installere på gulvvarme, skal du sikre dig, at gulvvarmesystemet er konstrueret således, at der er en jævn temperaturfordeling på undergulvets overside. 

Temperaturen ved trægulvets overflade må højst være 27 grader. Overholdes dette ikke er der risiko for, at der i perioder med meget varmepåvirkning, kan opstå synlige fuger mellem de enkelte gulvbrædder.

Trægulvets levetid afhænger af hvordan du behandler det. Hvis du sørger for at pleje dit trægulv jævnligt, vil det ikke være selve træet der bliver slidt, men derimod blot overfladebehandlingen.
Det betyder, at et trægulv i princippet kan holde i mange generationer, hvis du sørger for, at genopfriske det med GulvLak eller PlejeOlie med passende intervaller.

Vær opmærksom på at nogle steder i hjemmet er sliddet på gulvet større, og kræver derfor mere vedligehold. Områder hvor der er meget trafik, som entre og køkken, slides typisk hurtigere end stue og soveværelse. Er der husdyr og børn i hjemmet, slides gulvet også lidt ekstra.
For at gulvets levetid skal blive så lang som muligt, må det ikke udsættes for overdreven brug af vand eller unaturlig høj luftfugtighed.

Prisen for lægning af gulv kan afhænge af flere forskellige faktorer. Fx gulvtype; er det sildeben eller parket? Installationsmetode; skal trægulvet lægges på bøjler eller limes? Er gulvet overfladebehandlet fra fabrik eller skal det overfladebehandles efter lægning?

Vi anbefaler at du indhenter tilbud på lægning af dit trægulv fra et par forskellige gulvlæggere for at undersøge markedet og blive klogere på installationen. Det er altid en god idé at du også selv har styr på installationsmetoden og processen herved. 

Fik du ikke svar på dine spørgsmål?

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf