PARKETGULVE

Hver en træstav i et massivt parketgulv er en lille del af naturen.

Hver træstav rummer dets eget individuelle mønster og farvenuancer og grundet det store udvalg af træsorter i bl.a. bøg, eg, ask og ahorn, kan du være sikker på, at der også findes et perfekt parketgulv til netop dit hjem. Hvad end du holder af det klassiske trælook, rå grålige parketgulve eller det lette lyse parketgulv har vi trægulvet til dig

Med et massivt parketgulv fra Junckers kan du være sikker på, at du får et unikt parketgulv, der både komplimenterer dit hjem og samtidig sikrer dig et kvalitetsgulv for livet.


Leg med gulve og vægfarver

Prøv vores rumdesigner

ET PARKETGULVS UDSEENDE

Et parketgulv fra Junckers er et 100% massivt trægulv og er kendetegnede ved at flere stave er samlet i to rækker i et bræt. Det giver et mere livligt gulv end f.eks. et plankegulv. Til gengæld er parketgulve, uanset træsort, oftest en  billigere løsning end et plankegulv. Et parketgulv kan lægges både flydende med Junckers Clip system, på strøer eller limet. 

JUNCKERS TILBYDER PARKETGULVE I TRÆSORTERNE BØG, EG, ASK OG AHORN

BØGEPARKET

Bøg hører til blandt de lyse træsorter og er en af Europas mest udbredte træsorter. Når Bøg er forarbejdet til parketgulv opnås et robust trægulv. De fremragende styrkeegenskaber, den ensartede struktur med hvidt til rødligt kerneved samt rødbrune åretegninger giver et slidstærkt parketgulv med et klassisk udtryk.

EGEPARKET

Eg kendetegnes ved at være slidstærk og er derfor meget velegnet til parketgulv. Egetræet har en varm og gylden glød med en spændende årestruktur – en tidløs skønhed, der passer til enhver boligindretning. Parketgulve i eg får over tid et meget autentisk udtryk.

ASK PARKET

Med sine fremragende styrkeegenskaber, sit elegante lyse udseende, fra næsten hvid kombineret med karakteristiske mørke åretegninger er Ask et populært valg når der vælges parketgulv. Ask får med tiden et varmt og gyldent udtryk som følge af den naturlige ældning.

AHORN PARKET

Ahorn er en løvtræssort, der kendetegnes ved dets ensartede åreaftegninger og naturlige lyse farve. Træsorten er slidstærk og derfor meget velegnet til gulv.

Udover træsorten er der primært to faktorer, der betyder noget i forhold til parketgulvets udseende - Hvilken sortering parketgulvet er i og hvilken overfladebehandling træet har fået. Nogle parketgulve har et meget roligt og ensartet udseende uden de store farveforskelle, mens andre har meget farvespil og derfor får et livligt og karakterfuldt udtryk.

PARKETGULVE FÅS I 3 SORTERINGER

Classic | Harmony | Variation

Hvilket udseende et parketgulv har, afhænger af sorteringen. Hvilken sortering, du bør vælge er udelukkende et spørgsmål om smag og hvad der vil passe bedst ind, der hvor gulvet skal lægges. Sorteringen har nemlig ingen betydning i forhold til trægulvetsgulvets kvalitet. Junckers parketgulve fås i følgende sorteringer: Classic, Harmony og Variation. Du kan læse mere om de forskellige sorteringer under de enkelte parketgulve.

OVERFLADEBEHANDLINGER AF PARKETGULVE

Træ er et levende materiale og hvis det ikke overfladebehandles vil det suge fugt fra luften og pletter og lignende vil nemmere kunne trække ned i parketgulvet. For at beskytte træet og bevare parketgulvets udstråling er Junckers parrketgulve overfladebehandlet fra fabrikken. Der findes flere forskellige typer overfladebehandling, men de mest udbredte er lak og olie.


FORDELE VED LAKEREDE PARKETGULVE

Lak opfattes af de fleste som den mest holdbare løsning og kræver ofte lidt mindre vedligehold end olie. Hvis du passer godt på dit parketgulv, er der dog ikke den store forskel.
Lak fås med forskellig glans, så du kan vælge en glansfuld silkemat lak eller en ultramat lak. Med Junckers ultramatte lak kan man næsten ikke kan se forskel på, om gulvet er behandlet med lak eller olie.


FORDELE VED OLIEREDE PARKETGULVE

Olie kan give dit trægulv en dybere glød, hvor træets naturlige egenskaber kommer til udtryk.
Olierede overflader kan lettere pletbehandles med en oliepleje på arealer, der bruges meget, hvorimod en lakeret overflade skal have en let mellemslibning på hele overfladen før en genlakering.

FARVEDE PARKETGULVE

Et massivt trægulv med farve kan være den ekstra feature, som tilfører rummet individualitet, hvad enten du ønsker hvide, mørke, grå eller en helt andet farve gulv. Med et bredt udvalg af farver, der fremhæver træets elegante detaljer opnås et helt unikt look.

UBEHANDLEDE PARKETGULVE

Et parketgulv fra Junckers, kan også leveres ubehandlet, men så skal man huske at trægulvet skal overfladebehandles lige efter lægningen. Fordelen ved at vælge et ubehandlet gulv, er at du helt selv vælger hvilken behandling du ønsker at give parketgulvet. Se de mange muligheder med Junckers olie- eller lakprodukter.

BØRSTEDE PARKETGULVE

UDEN FARVE
Junckers unikke, børstede overflader fremhæver parketgulvets struktur. Med en speciel børsteteknik fjernes det bløde træ fra overfladen og gør således træets åretegninger meget fremtrædende.

MED FARVE
Et massivt parketulv der er både børstet og farvet, er intet mindre end en unik oplevelse. De visuelle detaljer, som tilføres ved hjælp af farve og en fremhævet træstruktur giver et ultimativt parketgulv, der udstråler både stil og personlighed.

VÆRD AT OVERVEJE NÅR DU INDRETTER MED MASSIVE PARKETGULVE

En af trægulvets største kvaliteter er, at det aldrig går af mode. Man har bevidst benyttet træ som materiale i mere end tusinde år og til trods for, at moden skifter igen og igen, så har netop trægulve overlevet. Et klart bevis på at et trægulvs kvalitet og eksklusive design aldrig går af mode.

ET PARKETGULV MED KARAKTER 

Over tid vil et parketgulv ændre sig. Det vil udvikle dets farvenuancer og opleve et naturligt slid. Det vil tilsammen skabe en unik personlighed til dit parketgulv og en personlig værdi i dit hjem. Og det er netop denne slags karakter et massivt parketgulv rummer, som ikke kan købes for penge. Det kan kun opnås ved at være en del af din hverdag.

ET PARKETGULV FOR LIVET 

Smag er forskellig. Nogle foretrækker et parketgulv med patina, mens andre i højere grad værdsætter udtrykket ved et splinternyt trægulv. Ens for begge gælder: Et parketgulv har brug for, at blive plejet og behandlet, hvis det skal holde sig smukt hele livet. Her kan du med fordel se vores brede udvalg af træpleje.

Et parketgulv kan også have behov for at blive slebet og hér spiller det massive træ en vigtig rolle. Et massivt parketgulv kan gentagende gange slibes til rent træ for at opnå dets originale udtryk. Denne egenskab er unik for massive trægulve.

Ligger dit fokus på komfort og et godt indeklima? Så er du af samme overbevisning som os. Med et massivt parketgulv fra Junckers tager du aktivt stilling til et sundt indeklima i hjemmet. Ved at vælge massivt træ bidrager gulvet som naturmateriale i sig selv til et godt indeklima. Samtidig er alle vores parketgulve overfladebehandlet med indeklimagodkendt træpleje, der støtter op om et sundt indeklima til dig og din familie.

ET PARKETGULV MED GULVVARME 

Drømmer du både om gulvvarme og et massivt parketgulv, men er i tvivl om hvorvidt kombinationen kan lade sig gøre? Så kan vi med stor glæde fortælle dig, at gulvvarme og massive parketgulve uden tvivl er en mulighed. Alle vores trægulve er kompatible med gulvvarme. Læs mere her: 

GULVVARME & MASSIVE TRÆGULVE

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf