PLANKEGULVE

Et massivt plankegulv er et fantastisk syn.

De lange, brede planker med alle deres naturlige detaljer tilfører ethvert rum en beroligende elegance og et tidsløst udtryk. Med et plankegulv får du et lækkert og autentisk trægulv fordi hver eneste gulvplanke er unik.

Ønsker du et trægulv, der emmer af kvalitet og eksklusivitet, så er et massivt plankegulv det helt rigtige valg. Hver eneste planke fremhæver naturens aftryk, og plankegulvet giver samtidig en ro og en strømlining, som man ikke får med et parketgulv, der er sat sammen af forskellige træstave. Du får et gulv for livet som sørger for godt indeklima, samtidig med, at det er velegnet til gulvvarme.


Leg med gulve og vægfarver

Prøv vores rumdesigner

JUNCKERS TILBYDER PLANKEGULVE I TRÆSORTEN EG

Egeplanker

Eg kendetegnes ved at være slidstærk og er derfor meget velegnet til plankegulv. Egetræet har en varm og gylden glød med en spændende årestruktur – en tidløs skønhed, der passer både til det private hjem og til hoteller, kontorbygninger, butikker etc. Plankegulve i eg får over tid et meget autentisk udtryk.

PLANKEGULVE FÅS I 3 SORTERINGER

Classic | Harmony | Variation

Hvilket udseende et plankegulv har, afhænger af sorteringen. Sorteringerne er inddelt i tre grupper: Classic, Harmony og Variation. Fra det mere ensartet udseende til plankegulve med et mere livligt udseende. Hvilken sortering, du bør vælge er udelukkende et spørgsmål om smag og hvad der vil passe bedst ind, der hvor plankegulvet skal lægges. Sorteringen har nemlig ingen betydning i forhold til plankegulvets kvalitet. Du kan læse mere om de forskellige sorteringer under de enkelte plankegulve.

OVERFLADEBEHANDLINGER AF PLANKEGULVE

Træ er et levende materiale og hvis det ikke overfladebehandles vil det suge fugt fra luften og pletter og lignende vil nemmere kunne trække ned i plankegulvet. For at beskytte træet og bevare plankegulvets udstråling er Junckers trægulve overfladebehandlet fra fabrikken. Der findes flere forskellige typer overfladebehandling, men de mest udbredte er lak og olie.

FORDELE VED LAKEREDE PLANKEGULVE

Lak opfattes af de fleste som den mest holdbare løsning og kræver ofte lidt mindre vedligehold end olie. Hvis du passer godt på dit plankegulv, er der dog ikke den store forskel.

Lak fås med forskellig glans, så du kan vælge en glansfuld silkemat lak eller en ultramat lak. Med Junckers ultramatte lak kan man næsten ikke kan se forskel på, om dit plankegulv er behandlet med lak eller olie.


FORDELE VED OLIEREDE PLANKEGULVE

Olie kan give dit plankegulv en dybere glød, hvor træets naturlige egenskaber kommer til udtryk.

Olierede overflader kan lettere pletbehandles med en oliepleje på arealer, der bruges meget, hvorimod en lakeret overflade skal have en let mellemslibning på hele overfladen før en genlakering.

FARVEDE PLANKEGULVE

Et massivt trægulv med farve kan være den ekstra feature, som tilfører rummet individualitet, hvad enten du ønsker lyse, hvide, mørke, grå eller en helt andet farve gulv. Junckers kan tilbyde et bredt udvalg af farvede plankegulve, der fremhæver træets elegante detaljer opnås et helt unikt look.

UBEHANDLEDE PLANKEGULVE

Et plankegulv fra Junckers, kan også leveres ubehandlet, men så skal man huske at trægulvet skal overfladebehandles lige efter lægningen. Fordelen ved at vælge et ubehandlet gulv, er at du helt selv vælger hvilken behandling du ønsker at give plankegulvet. Se de mange muligheder med Junckers olie- eller lakprodukter.

BØRSTEDE PLANKEGULVE

UDEN FARVE

Junckers unikke, børstede overflader fremhæver plankegulvets struktur. Med en speciel børsteteknik fjernes det bløde træ fra overfladen og gør således træets åretegninger meget fremtrædende.

MED FARVE

Et massivt plankegulv der både er børstet og farvet, er intet mindre end en unik oplevelse. De visuelle detaljer, som tilføres ved hjælp af farve og en fremhævet træstruktur giver et ultimativt plankegulv, der udstråler både stil og personlighed.

VÆRD AT OVERVEJE NÅR DU INDRETTER MED MASSIVE PLANKEGULVE

En af trægulvets største kvaliteter er, at det aldrig går af mode. Man har bevidst benyttet træ som materiale i mere end tusinde år og til trods for, at moden skifter igen og igen, så har netop trægulve overlevet. Et klart bevis på at et trægulvs kvalitet og eksklusive design aldrig går af mode.

ET PLANKEGULV MED KARAKTER

Over tid vil et plankegulvs udseende ændre sig. Det vil udvikle farvenuancer og opleve et naturligt slid. Det vil tilsammen skabe en unik personlighed til dit plankegulv og en personlig værdi i dit hjem. Og det er netop denne slags karakter et massivt plankegulv rummer, som ikke kan købes for penge. Det kan kun opnås ved at være en del af din hverdag.

ET PLANKEGULV FOR LIVET 

Smag er forskellig. Nogle foretrækker et plankegulv med patina, mens andre i højere grad værdsætter udtrykket ved et splinternyt trægulv. Med Junckers træpleje produkter, kan du opnå lige præcis det udtryk du ønsker.

Et plankegulv kan også have behov for at blive slebet og hér spiller det massive træ en vigtig rolle. Et massivt plankegulv kan gentagende gange slibes til rent træ for at opnå dets originale udtryk. Denne egenskab er unik for massive trægulve.

Junckers er den eneste gulvproducent i markedet, der kan supplere med et nøje afstemt sortiment af egenproducerede træplejeprodukter til regelmæssig vedligeholdelse og renovering af trægulve. Det betyder, at Junckers altid kan levere en samlet løsning uanset opgavetype.

ER SUNDHED OGSÅ VIGTIG FOR DIG?

Ligger dit fokus på komfort og et godt indeklima? Så er du af samme overbevisning som os. Med et massivt plankegulv fra Junckers tager du aktivt stilling til et sundt indeklima i hjemmet. Ved at vælge massivt træ bidrager gulvet som naturmateriale i sig selv til et godt indeklima. Samtidig er alle vores plankegulve overfladebehandlet med indeklimagodkendt træpleje, der støtter op om et sundt indeklima til dig og din familie. Læs mere her:

Sundhed & massive trægulve

KAN JEG HAVE GULVVARME UNDER MIT PLANKEGULV?

Drømmer du både om gulvvarme og et massivt plankegulv, men er i tvivl om hvorvidt kombinationen kan lade sig gøre? Så kan vi med stor glæde fortælle dig, at gulvvarme og massive plankegulve passer perfekt sammen. Alle Junckers massive trægulve er kompatible med gulvvarme.

Gulvvarme & massive trægulve 

HVAD KOSTER ET MASSIVT PLANKEGULV?

Et plankegulv er ikke det billigste trægulv på markedet, fordi man modsat et parketgulv anvender hele træets bredde.

Det er vigtigt at understrege, at selvom et parketgulv kan være billigere end en plankegulv, er kvaliteten den sammen. Med et parketgulv udnytter man bare mere af det hele træ, hvor der på plank skæres færre brædder af én stamme.

Sammenligner du prisen på et massivt trægulv med et lamelgulv, så vil du opleve at indkøbsprisen er lavere på et lamelgulv. Men over sigt, er dit massive plankegulv billligst, da det bl.a. kan slibes flere gange. Læs mere her: 

Massive trægulve vs. lamelgulve 

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf