Massive trægulve fungerer perfekt med Gulvvarme

GULVVARME ER IDEELT TIL JUNCKERS MASSIVE TRÆGULVE

Det hævdes det  kan være problematisk at kombinere massive trægulve med gulvvarme. Det er en myte. Realiteten er, at kombinationen forhøjer herlighedsværdien af det massive trægulv, og at gulvvarmen fungerer problemfrit i forhold til at påvirke træet som et ”levende” materiale – Du skal blot sikre, at der er en jævn varmefordeling, og at overfladetemperaturen i på trægulvet holdes under 27º C.

En af fordelene ved gulvvarme er, at man kan sænke den normale rumtemperatur med et par grader og stadig føle den samme behagelige varme. Samtidig slipper du for grimme radiatorer.

Både elektrisk gulvvarme og gulvvarmesystemer med varmt vand kan bruges sammen med Junckers massive trægulve. Det er dog meget vigtigt at følge både vores særlige lægningsanvisninger samt de anvisninger og anbefalinger, som leverandøren af gulvvarmesystemet har givet. Hvis trægulvet lægges korrekt, får du et smukt og holdbart trægulv, som også giver behagelig varme. Her på siden finder du instruktioner og råd om, hvad du skal overveje, når du skal vælge gulvvarme til dit trægulv.

 

TRÆGULVETS OVERFLADETEMPERATUR

Trægulvets overfladetemperatur må aldrig være højere end 27 °C. Det gælder både områder omkring radiatorer og under møbler, tæpper osv. Med en god møblering uden for mange tæpper eller for tykke tæpper er det rimeligt med en temperatur på 23 °C på det frie trægulv, hvilket giver en rumtemperatur på ca. 21 °C.

Træ er et levende materiale. I forbindelse med opvarmning fra et gulvvarmeanlæg vil træet svinde, og i fyringssæsonen vil der derfor optræde større fuger mellem gulvbrædderne end normalt.

Under f.eks lave reoler og tæpper med god varmeisoleringsevne vil gulvets temperatur være højere end det øvrige gulv, hvorfor der her må påregnes større fuger. Følg altid leverandørens anvisninger, mht. at undgå tildækning af trægulvet.

Læs mere om forudsætningerne ved Junckers trægulve i kombination med gulvvarmesystemer her:

GULVVARME, GENEREL INFORMATION E 4.0

Se her alle de måder dit  massive trægulv kan installeres på

Et bøjlesystem

Læs mere om de tekniske specifikationer og muligheder med et Junckers Bøjlegulv i vores datablad

GULVVARME, BØJLESYSTEM I BOLIG OG ERHVERV E 4.1

 

Læs her hvordan du installerer et Junckers bøjlegulv

Installation af Bøjlegulv

Et Strøsystem

Læs mere om de tekniske specifikationer og muligheder med et Junckers Strøsystem i vores datablad

GULVVARME, STRØSYSTEM I BOLIG OG ERHVERV E 4.2

 

Læs her hvordan du installerer et Junckers trægulv med et strøsystem

Installation af strøsystem

Fuldlimning

Læs mere om de tekniske specifikationer og muligheder med et fuldlimet massivt trægulv fra Junckers i vores datablad

GULVVARME, LIMSYSTEM I BOLIG OG ERHVERV E 4.3

 

Læs her hvordan du installerer et Junckers trægulv med fuldlimning

Installation med Fuldlimning

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf