KAROLINEHAVEN

Rummelige og lyse boliger i bæredygtig bydel

Er du bygherre eller boligforening?

Og skal i gang med at renovere boliger, så kig med her.

I Danmark er det besluttet at sætte turbo på renovering i den almene boligsektor, og til det formål er der via Landsbyggefonden afsat ca. 16 mia. kr. i de kommende år. Junckers har mangeårig erfaring med levering af kvalitetsgulve til netop det formål og vi har løbende udviklet vores trægulve, så gulvene lever op til de krav der stilles til en moderne bolig samtidig med et øget fokus på bæredygtighed.

STABILE GULVE DER PASSER TIL INDEKLIMAET

I dag stilles der bl.a. større ønsker og krav til energioptimering (bl.a. isolering, mekanisk ventilation og lavenergi vinduer m.m.) som alle, er med til at påvirke indeklimaet og som typisk resulterer i lav relativ luftfugtighed.

Derfor er der forhold omkring den relative luftfugtighed, som man skal være opmærksom på, da alle typer trægulve trækker sig sammen om vinteren og udvider sig om sommeren.  

Et lamelgulv, der består af flere sammenlimede lag, vil ofte delaminere ved lav RF, da udtørringen vil svække disse lag, samt reagere både på langs og tværs af brættet.

Et massivt trægulv delaminerer ikke og vil ved ændringer i den relative luftfugtighed kun reagere på tværs af brættes bredde.

ET MASSIVT TRÆGULV KAN SLIBES MANGE GANGE

Et massivt trægulv kan typisk slibes 5-8 gange afhængig af tykkelse og efterfølgende er der stadig et slidlag tilbage på 11,5 og 18 mm.

Vores toplak, som påføres i mange lag er en lufttørret 2-komponent polyurethanlak, der kan genlakeres direkte oven på, uden slibning til rent træ.

Også her adskiller vi os fra et lamelgulv, som altid skal have en kraftig afslibning, typisk til rent træ, før genlakering. Dette skyldes, at lamelgulve er fabrikslakeret med en UV-lak og meget få gulvlakker til renovering hæfter på denne type overfladebehandling.  

Derudover har de fleste lamelgulve et 2,5 - 3,6 mm slidlag og kan derfor kun slibes 2 eller maksimalt 3 gange. Lamelgulve med et slidlag på 2 mm eller derunder kan ikke slibes. (TRÆ 63)

Læs mere i vores brochure massivt eller lamel trægulv

22 mm massiv parketgulv

22 mm lamelparket (slidlag 3,6 mm)

ANSKAFFELSESOMKOSTNINGER OG LEVETID

Når du vælger et trægulv til dit byggeri, er det vigtigt at kende trægulvets forventede levetid samt de løbende udgifter til rengøring og vedligeholdelse.

Vores erfaring er, at de samlede levetidsomkostninger er afgørende i helhedsperspektivet for en gulvinvestering.

Robustheden på et massivt trægulv fra Junckers betyder, at vi den dag i dag supplerer massive trægulve til byggerier tilbage fra 1950’erne.

Selvom et massivt trægulv fra Junckers ofte ikke er den billigste løsning på markedet, vil trægulvets samlede levetidsomkostninger sammenlignet med et lamelgulv, altid være lavere.

Det skyldes, at et massivt trægulv har en meget længere levetid, bl.a. fordi det kan slibes og genlakeres eller genolieres mange gange.

Allerede ved første genopfriskning, hvor et massivt trægulv kun skal mellemslibes, er en stor del af anskaffelsesprisen på gulvet tjent ind, da en fuldslibning er ca. dobbelt så dyr som en let mellemslibning. 

CERTIFICERET TRÆ - PEFC™ & FSC®

Junckers arbejder for bæredygtighed og støtter initiativer, der forbedrer miljøbevidstheden.
Vi har derfor valgt at få PEFC™ og FSC® Chain of Custody certifikater. Et Chain of Custody certifikat gør det muligt at spore træet fra det færdige gulv tilbage til skoven.

PEFC™ og FSC® er organisationer der arbejder globalt for at sikre dokumentérbart legalt og bæredygtigt skovbrug med henblik på at beskytte naturen, dyreliv og mennesker.

Læs mere om Junckers bæredygtige trægulve

DGNB-DOKUMENTATIONSPAKKE

Hos Junckers har det altid været naturligt at arbejde med bæredygtighed, og vi har derfor også en DGNB-dokumentationspakke inklusive en EPD. Det gør det let for DGNB-auditorer og konsulenter at vurdere, hvordan Junckers specifikt bidrager inden for de kriterier, der vægter i DGNB. Læs mere om DGNB.

TEKNISKE SERVICEYDELSER

Tillid til og rådgivning fra din gulvproducent er en vigtig faktor og som byggeherre eller udførende part, er det altid vigtigt at have sin gulvproducent med i hele byggeprocessen.

Vi har et team af eksperter, der dækker alle aspekter af produkter og løsninger, og vi støtter vores kunder i design, planlægning, installation, reparation og vedligeholdelse.

Når du vælger et Junckers massivt trægulv, er følgende ydelser selvfølgelig gratis:

✔ Fast kontaktperson tilknyttet det enkelte projekt
✔ Løsningsinspiration til arkitektens detailspecifikation
✔ Udlevering af kundetilpasset teknisk materiale vedr. det enkelte projekt
✔ Vejledning i lægning af referencegulvet
✔ Kontrol af relativ luftfugtighed
✔ Checklister til modtage- og proceskontrol
✔ Vejledning til vedligeholdelse af gulvet
✔ Udarbejdelse af drift- og vedligeholdelsesplan i samarbejde med Junckers konsulent 

Kontakt os allerede i dag

NYT DESIGN MED JUNCKERS MILLRUN

Vi har designet en helt ny gulvtype specielt målrettet til større projekter i f.eks. almene boliger og ejerboliger i etageejendomme.

Gulvtypen har de sædvanlige gode egenskaber som man kender fra Junckers massive trægulve, men udseendet adskiller sig fra vores sædvanlige sorteringer. Du får med vores nye millrun en flot mellemsortering til en attraktiv projektpris.

Nedenfor kan du se de forskellige Millrun træsorter.

Bøg Millrun

Eg Millrun

Bøg SylvaKet Millrun

Du kan selvfølgelig også vælge ud fra hele paletten af Junckers massive parketgulve, plankegulve, sildebensgulve samt mønstergulve.

Se vores brede udvalg af trægulve

VÆLG DEN RIGTIGE LØSNING, NÅR TRÆGULVET SKAL GENOPFRISKES

Som den eneste gulvproducent på markedet udvikler og producerer Junckers også plejeprodukter til vedligeholdelse af trægulve. Sammen med erfaringen fra produktion af massive trægulve har vores professionelle team derfor de bedste forudsætninger til at yde den rette tekniske support i forbindelse med renovering af trægulve.

Erfaringerne siger

Hver gang en lejer fraflytter en almen bolig, ungdomsbolig eller lignende skal der påregnes genlakering af boligens gulvarealer.

Den type renovering koster og da disse boligtyper ofte har forholdsvis stor fraflytningshyppighed, er udgiften til dette formål ikke uden betydning.

Vores erfaring er, at udføres en renovering af et trægulv efter korrekt anvisning og med en god lak, der har en slidstyrke svarende til brug af gulvet, kan der spares på omkostningerne. Samtidig forlænges trægulvets levetid væsentligt.

Det vigtigste tip er altid at påføre lak iht. anbefaling og ikke gå på kompromis med forbrug og antal påføringer. Ved totalrenoveringer kan gentagne 2-lags løsninger sammenlignet med den anbefalede 3-lagsløsning let halvere et trægulvs levetid. 

Læs mere om korrekt vedligeholdelse af trægulve her.

 

 

keyboard_arrow_uppicture_as_pdf